Tamaño del texto: 1 1 1 | Mapa del web    Català

L’oferta disponible de naus industrials del Vallès Occidental disminueix lleugerament i el preus de sortida mantenen la tendència a la baixa

Fecha de publicación: 16.02.15
Ja està disponible la vuitena edició del Catàleg de sòl i sostre industrial dels polígons del Vallès Occidental amb dades a 30 de desembre de 2014. Per a la seva elaboració, des dels ens comarcals s’ha comptat amb la col�laboració de cinc empreses de la comarca i del portal Interempresas. En total ha s’han registrat 1.203 espais únics en oferta que suposen 1.346 ofertes de naus en lloguer (69,2%) i/o venda (26,4%) i de sòl industrial (4,4%).

Tota aquesta informació es pot consultar en el portal de polígons i empreses del Vallès Occidental www.copevo.cat/poligons per cada municipi de la comarca. A més, hi ha un servei de consultes a mida de tota l’oferta existent que compta amb la col�laboració de les empreses immobiliàries per cercar l’immoble desitjat. El 94% de l’oferta publicada és de 24 empreses, amb Mascahs com a principal proveïdor (24%) seguit de Gestinmobil (11,7%).

A partir d’aquesta informació s’ha elaborat l’informe Oferta del mercat immobiliari industrial als polígons: evolució i situació (2014) que analitza les principals variables disponibles entre el segons trimestre del 2013 i el quart del 2014. D’entrada, cal ressaltar, que la petita disminució del total d’ofertes de la darrera edició respecte les anteriors es donaria, especialment, per la desacceleració del tancament d’empreses industrials i no pas per una forta dinamització del mercat que, a dia d’avui, estaria tancant operacions amb els immobles amb més bona relació qualitat preu, sobretot, per a empreses que es traslladen d’ubicació.

Un segon element molt important que es desprèn de l’informe és la baixada de la mitjana del preu de sortida en les tres modalitats d’oferta. A 31 desembre del 2014 la mitjana del preu era de 3,04€/m� per lloguer de nau, 741,3€/ m� per compra i 418,6€/m� per venda de solars; un 6,2%, 20,9% i 28,5% menys respecte el 30 de juny del 2013.

L’informe també posa de manifesta l’àmplia i diversificada oferta industrial d’immobles en venda i lloguer que disposa el territori. La forquilla de preus i superfície del lloguer va de 0,3 a 10€/m� i de 90 a 41.344m� la superfície. I, la venda, de 174 a 2.174€/m� i de 160 a 19.450m� la superfície. Aquesta diversificació, tot i que en menys intensitat, també es reprodueix a escala local als grans municipis i els que tenen més dotació de sòl industrial. Finalment, cal destacar, que Sabadell i Terrassa concentren poc més d’un ter� de l’oferta total; Montcada i Reixac, Rubí, Barberà del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda concentren, cadascun d’ells, entre un 7% i un 10% del total.

L’elaboració del catàleg de sòl i sostre i de l’informe d’anàlisi respon a la necessitat de disposar d’un recurs que aglutini tota aquesta informació per tal de fomentar l’ocupació dels espais industrials i terciaris existents als polígons. Tots aquestes recursos s’engloben dins del projecte comarcal POLindústria, que compta amb la participació de tots als ajuntaments de la comarca i els suport de la Diputació de Barcelona.