Notícies de noves empreses instal·lades, creació de llocs de treball, i internacionalització i innovació empresarial

Polinyà atrau inversions de l’Índia i Turquia

L’empresa índia del sector de l’automoció SMP Automotive Technology Ibèrica ha invertit 27 milions d’euros en l’ampliació de la seva planta de Polinyà (Vallès Occidental). Amb aquesta inversió, la companyia ha posat en marxa una nova línia de pintura per a para-xocs d’automòbils i un magatzem automatitzat, cosa que assegura el manteniment dels prop de 400 llocs de treball de la fàbrica.

Per la seva banda, l’empresa turca de fabricació de productes i equips per a calefaccions i aires condicionats SAF Flexible Duct invertirà 5 milions d’euros i crearà 30 llocs de treball en una nova seu europea de producció i distribució que s’ha instal•lat a Polinyà (Barcelona). El projecte ha comptat amb el suport de l’àrea d’atracció d’inversions de la Generalitat, des de l’agència de la competitivitat de l’empresa Acció, i ha facilitat que l’empresa turca s’instal•li en una nau de 12.000 metres quadrats.

Lantmännen trasllada la seva seu de Barcelona a Sant Cugat

El grup suec Lantmännen Unibake Spain, proveïdor internacional de pa congelat, ha traslladat de Barcelona a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) la seva seu per a Espanya i Portugal. La companyia, que fins ara tenia les seves oficines al carrer Bori i Fontestà de Barcelona, ha arrendat un espai de 360 metres quadrats a l’edifici Manusa de Sant Cugat, on també s’ubiquen empreses com Ricoh, Dormity, Nespresso o Hüppe.

L’empresa Manxa s’instal•larà al sector Can Sant Joan de Sant Cugat del Vallès i crearà una dotzena de llocs de treball

L’INCASÒL ha venut a l’empresa de distribució manxa una parcel•la de 5.912 metres quadrats al sector econòmic Can Sant Joan de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). L’empresa preveu destinar els terrenys a la distribució de subministrament industrials a la zona de Barcelona, complementant la nova instal•lació de Castellbisbal que entrarà en funcionament a finals d’any i que estarà centrada en la distribució siderúrgica. Manxa farà una inversió aproximada de quatre milions d’euros i crearà una dotzena de llocs de treball. L’empresa i l’Ajuntament de Sant Cugat han signat un conveni que estableix que l’empresa farà servir com a via prioritària de reclutament el servei municipal d’ocupació.

Sucitesa fabricarà a Mèxic per distribuir a Sud-amèrica

Sucitesa, l’empresa fabricant de productes de neteja i accessoris de dosificació professional, ultima l’obertura d’una fàbrica a Mèxic per distribuir a diversos països del mercat llatinoamericà. La firma de Barberà del Vallès basa el seu creixement en l’exportació i la innovació dels seus productes. L’empresa va néixer el 1982 a Sabadell. Fa set anys va traslladar la seu central al polígon industrial Can Salvatella de Barberà del Vallès. En aquest centre, a part de la direcció, hi ha els departaments d’administració, comercial i màrqueting, i el laboratori d’R+D. La fàbrica, que disposa de 4.500 metres, està situada a Sabadell.

Faro estudia tornar a produir llums i ventiladors a Catalunya

L’empresa d’il•luminació i ventilació de Castellbisbal i pionera en la producció a Àsia, estudia tornar a fabricar a Catalunya. Després del gir estratègic que la companyia va fer fa una dècada cap al disseny propi, el director general, Xavier Martí, creu que es donen les condicions per muntar una fàbrica de llums i ventiladors, un plantejament impensable fa uns anys.

Butlletí 29. Data Publicació 10/04/2015

Kern Pharma inverteix 11,5 milions en la planta logística de Terrassa

La companyia dedicada al desenvolupament, fabricació i comercialització de genèrics, amb aquesta inversió duplica la seva capacitat d’emmagatzematge, augmenta la zona de gestió i expedició de comandes, crea una zona d’oficines per a 80 treballadors. Aquesta inversió se suma a la de 2,2 milions que l’empresa va fer l’any passat en la planta de producció. Actualment, es situa en la tercera posició en el rànquing de fàbriques de genèrics a l’Estat espanyol per volum d’unitats.

Circutor, amb seu a Viladecavalls, amplia mercat als EUA i Canadà

La firma Circutor, dissenyadora i fabricant d’equips d’eficiència energètica, fabricarà condensadors a Mèxic amb el soci local, NG Capacitors. Amb aquesta aliança es pretén aprofitar la important quota de mercat que NG Capacitors posseeix als EUA i Canadà. Per altra banda, reorienten la seva activitat comercial i s’endinsen a l’àmbit domèstic i l’Internet de les Coses. A través de la nova app Wi-beee, l’usuari controlarà els seus consums energètics.

JDJ, ubicada a Ripollet, s’expandeix a Europa obrint oficina a França

L’empresa de serigrafia inicia la seva expansió l’any 2014 amb l’obertura d’oficines comercials a Madrid i a França, a la ciutat de Nantes. Aquest any es centraran en consolidar aquestes noves oficines i, a partir d’aquí, si l’experiència és positiva, el 2016 analitzaran possibles emplaçaments a Alemanya i Itàlia. L’empresa vallesana té actualment 55 treballadors i una facturació anual de 77 milions. Vol convertir l’empresa de Ripollet en referent mundial per als nous llançaments tecnològics en l’àmbit de la impressió digital.

El grup Jevaso lloga un centre logístic de 18.440 m2 a Santa Perpètua de Mogoda

Jevaso, amb seu a la Corunya, treballa com a operador logístic per grans grups espanyols de moda. Ha estat subcontractat per Mango per gestionar l’enviament de peces que es venen per internet. Per això, invertirà 1,5 milions d’ euros en l’ adequació de la nau i contractarà a seixanta persones.

Les 22 start-ups de la UAB facturen vuit milions el 2014

Aquestes start-ups estan ubicades al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona, i la majoria, han sorgit de projectes de recerca de la universitat. Entre totes les empreses ubicades al Parc de Recerca, durant el 2014, s’han generat un total de 181 llocs de treball, més de la meitat dels quals s’han destinat a tasques altament qualificades en R+D+i.

Butlletí 28. Data Publicació 18/03/2015

El Grup ADI, amb seu a Terrassa, intensifica la seva internacionalització i obre nova filial a Brasil

La companyia internacional terrassenca, dedicada a la distribució i comercialització de productes químics, obre nova filial a Brasil i s’inicia a Argèlia. L’any 2014 augmenta el seu volum de facturació el 7%, i amplia negoci a Sudamèrica, concretament, obrint filial al Brasil, i a Argèlia, amb la incorporació de nous productes.
Grupo ADI inicia la seva activitat fa més de 18 anys i està format per un conjunt d’empreses amb seu central a Terrassa, i amb estructura a Portugal, França, el Marroc, Argèlia, Brasil, India i Xina. Conta amb una plantilla d’unes 100 persones i l’anterior exercici va facturar 31 milions d’euros.

Pinter, amb seu a Barberà del Vallès, obre una nova línia i potencia la presència al sud de França

La firma de pintat industrial inverteix 100.000 euros per poder pintar grans estructures, com envasadors, rentadores industrials o màquines del tèxtil. Amb aquest redimensionament de l’empresa es crearan quatre nous llocs de treball i s’ampliaran els torns de feina. La direcció preveu com a objectiu fer créixer les comandes un 20%.

L’empresa terrassenca LAMP il•lumina l’ Assemblea Nacional del Vietnam i el World Trade Center de Qatar

LAMP s’encarrega de dissenyar, desenvolupar i fabricar sistemes d’il•luminació de tot tipus. Van apostar per la internacionalització l’any 1997 quan van decidir obrir una filial a Sud-Amèrica. Actualment, LAMP exporta un 70% de la seva activitat. I durant el 2014 han venut a més de 80 països.

Les vendes de cotxes al Vallès Occidental creixen un 24% el mes de febrero

Les matriculacions de cotxes nous a la comarca van créixer un 24% comparat amb l’any anterior. Això es tradueix en poc més d’un miler de cotxes matriculats durant tot el mes. Aquest bon comportament en la venda de vehicles denoten la importància del Pla PIVE i el bon moment que viu el sector.

L’ start-up, Tiny Books, converteix les converses de Whatsapp en llibres

L’empresa de Sant Cugat del Vallès es va fundar a finals de l’any passat i forma part de Capsule Multimèdia Corporation, societat que també promou portals com Patatabrava.com i Series.ly. La darrera campanya de Sant Valentí van augmentar les vendes un 40% respecte al Nadal. L’èxit l’han tingut arreu de l’Estat espanyol, a més de a Barcelona i rodalies.

Butlletí 27. Data Publicació 13/01/2015

IMA Group compra un solar a Ripollet per construir una nau industrial de 5.000m2

L’empresa especialitzada en fabricació́ d’imants i productes magnètics i situada actualment a Mollet del Vallès, amplia les seves instal•lacions per tal de millorar la seva capacitat d’exportació a l’incorporar nou equipament amb tecnologia actual. IMA Group compta amb més de 25 anys de trajectòria, és líder a Espanya i té delegacions a Madrid, Bilbao, França, Itàlia o Alemanya.

L’empresa GFT obre un nou centre tecnològic mundial a Sant Cugat del Vallès

GFT ha inaugurat a Sant Cugat del Vallès la seva nova seu mundial de competència en finances mòbils, des d’on ofereix els seus serveis de consultoria als seus clients internacionals. La seu es troba a l’edifici Catparc i disposa d’uns 10.000 metres quadrats per albergar fins a 900 persones, de les quals 700 ja hi treballen.

L’empresa AGC inaugura l’ampliació de les seves instal•lacions a Santa Perpètua de Mogoda

La companyia japonesa, especialitzada en la producció de vidre per a fabricants d’automòbils, amplia la planta de la filial europea situada al municipi vallesà. L’objectiu és fer front a l’increment de l’activitat i apropar-se als seus clients. Per això, AGC ha creat 16 llocs de treball que es sumen als 40 que ja tenia, fet que permetrà assumir la demanda dels fabricants d’automòbils a España que s’ha duplicat respecte el 2013.

Gas Natural instal•la a Santa Perpètua una estació de serveis per a vehicles

La nova estació de Gas Natural està ubicada a les instal•lacions Mariné i permetrà abastir qualsevol vehicle de gas natural, tant comprimit com liquat. La infraestructura ha suposat una inversió de prop del milió d’euros i està dissenyada per subministrar combustible a 115 vehicles lleugers i 32 camions diàriament. Aquesta, és la cinquena de les estacions públiques de gas natural liquat (GNL) de Catalunya.

Lamp, situada a Terrassa, triplica el negoci exterior i explora els mercats africans

L’empresa d’il•luminació terrassenca dóna un gir a la seva estratègia de vendes defensant-se així de la caiguda de demanda del mercat intern. Lamp, amb 42 anys d’experiència i 200 treballadors ha derivat el 75% del negoci a mercats internacionals obrint oficines comercials a Londres, Vílnius, Dubai, Bangkok i Pequín, i plantes de producció a Xile, Mèxic, Colòmbia i la Xina. Actualment té la mirada posada al continent africà.

Ricoh, des de la seva seu a Sant Cugat del Vallès, expandeix el seus serveis cap al sud d’Europa

La multinacional nipona atén als seus clients d’España, Portugal, Itàlia i França des del seu nou Centre de Serveis Compartits del sud d’Europa a Sant Cugat del Vallès. El nou edifici, que va obrir les seves portes al 2012, ha culminat el procés d’integració sumant a 300 nous treballadors en un espai de 3.000m2, comptant amb nou plantes. L’empresa preveu ampliar els seus serveis a més països consolidant l’expansió actual.

Kern Pharma signa un acord amb la coreana Celltron per a comercialitzar a España medicaments biosimilars

L’empresa amb seu a Terrassa posa en marxa, amb aquesta operació, la seva nova divisió Kern Pharma biològics, focalitzada específicament en fàrmacs biosimilars. Durant el primer trimestre de 2015, Kern Pharma es convertirà en la primera companyia espanyola que comercialitza aquest medicament al mercat nacional.

Butlletí 26. Data Publicació 17/12/2014

Helwett-Packard, amb seu a Sant Cugat, rep 21,2 milions d’ajudes del govern central

Les ajudes estaran destinades per a potenciar la I+D+i en noves tecnologies i nous materials per a crear una nova impressora 3D més ràpida, barata i de major qualitat. El projecte es durà a terme a la seu de Sant Cugat creada al 1985 i amb 2.600 treballadors.. Aquesta injecció, suposarà la consolidació de més de 110 llocs de treball, la creació de 12 nous per part d’HP i prop de 60 d’entitats col•laboradores.

Dormity.com obrirà una nova fàbrica a Rubí el proper any

L’empresa catalana de matalassos, Dormity.com, obrirà una fàbrica a Rubí ciutat on va néixer l’empresa fa gairebé dues dècades. La planta generarà 20 llocs de treball i ha costat un milió i mig d’inversió. La companyia també ha anunciat l’obertura d’un centre logístic a Terrassa, prop de Sabadell, amb 6.000 metres quadrats per emmagatzemar productes. Es preveu que durant el 2015 s’obrin 9 botigues més que es sumaran a les 35 de Catalunya i la d’Andorra.

Dicomol, amb seu a Montcada i Reixac, entra al mercat de motlles i matrius de Mèxic

L’empresa Dicomol, fabricant de motlles d’injecció principalment per al sector de l’automoció, aterra al mercat de Mèxic. Obre noves línies internacionals després de que els darrers anys explotés oportunitats de negoci a la UE i la Xina. Enguany celebra el seu 35è aniversari i fa valdre que l’empresa en 35 anys ha dissenyat i fabricat 1.250 motlles d’injecció i ha efectuat 35.000 reparacions.

L’empresa Roler, amb seu a Terrassa, inverteix 3 milions a la seva planta extremenya i crea 40 llocs de treball

L’empresa Roler, fabricant de productes de carn, obre una etapa de creixement en l’exterior. La companyia ha registrat en els últims anys un creixement del mercat interior duplicant les seves vendes en sis anys. El grup va facturar 72 milions d’euros al 2013 i confia tancar l’exercici d’aquest any amb uns ingressos de 80 milions,amb una plantilla de 470 persones. A nivell internacional, té presència a Àustria i properament, a Holanda, Bèlgica i Regne Unit.

Butlletí 25. Data Publicació 12/11/2014

Dermofarm ha iniciat les obres del seu nou centre logístic a Rubí

L’empresa fabricant de productes de perfumeria i cosmètica, Dermofarm, propietària del grup italià Ganassini, ha iniciat recentment el procés de construcció del seu nou centre logístic internacional a la localitat de Rubí. El projecte suposarà una inversió aproximada de 6 M€ i permetrà arribar a duplicar la seva capacitat i producció actuals.

KauTic.40, la nova acceleradora d’empreses del sector TIC

KauTic.40, amb seu al Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, Orbital 40, ha estat presentada el passat mes d’octubre. La nova acceleradora d’empreses està adreçada al sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i té l’objectiu de dotar a les empreses del sector de les eines necessàries per a ser més competitives en el mercat. L’acceleradora incubarà durant nou mesos 13 empreses de l’àmbit de les TIC amb un valor afegit i menys de tres anys de vida que rebran tutorització, orientació per a la recerca de finançament i formació en el seu procés de creixement.

Els beneficis de Fluidra creixen un 73 per cent fins el mes de setembre

La multinacional sabadellenca dedicada al negoci de l’aigua ha registrat un benefici net de prop de 14 milions i mig d’euros entre els mesos de gener i setembre, un 73% més que l’any anterior en el mateix període. Fluidra és present en 41 països d’arreu del món a través de 150 delegacions i centres de producció. A més, els productes de la companyia es comercialitzen a 170 països a través d’una extensa xarxa comercial. El grup, que cotitza a la Borsa espanyola, consta de 3.600 treballadors.

Chiorino Ibérica preveu doblar la facturació fins el 2020

L’empresa vallesana subministradora de bandes transportadores i corretges de transmissió, amb seu a Rubí, ha aprovat un nou pla estratègic fins el 2020 que preveu doblar la facturació, incrementar els llocs de treball i obrir una filial en un país del centre o Sud Amèrica. L’empresa ha doblat la seva facturació des del 2010 fins ara amb creixements entorn del 60%. Chiorino tenia 38 professionals el 2010 i ara ja en té 44 a l’Estat espanyol i 14 més a Portugal.

L’empresa Grifols millora un 26,9% el seu benefici fins els 229 milions d’euros

Les tres divisions de negoci de Grifols, amb seu a Sant Cugat del Vallès, augmenten els seus ingressos en el tercer trimestre i incrementen el seu benefici net fins a setembre en un 26,9%. Els ingressos creixen també per sobre del 20% amb la compra del negoci de diagnosi de Novartis.

Es crea un nou portal, sabadellempresa.cat, per reforçar l’activitat econòmica i empresarial

Sabadellempresa.cat és el nou portal que ha obert l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom. Té com a objectiu agilitzar els tràmits o consultes del conjunt de serveis municipals permetent un major estalvi de temps per donar resposta a les necessitats de l’empresa. El web també permetrà realitzar consultes en línia sobre temes vinculats a l’emprenedoria, la internacionalització, la innovació per les empreses o sobre el sòl industrial i terciari disponible a la ciutat.

Butlletí 24. Data Publicació 09/10/2014

Anticimex inaugura la seva seu de Sant Cugat del Vallès

La filial espanyola de la multinacional sueca de control de plagues Anticimex ha inaugurat la seva seu corporativa a Sant Cugat del Vallès, des de la que donarà servei a les 18 oficines que té a la resta d’España.
Anticimex España compta actualment amb una plantilla de 290 treballadors a Espanya i 18 oficines comercials repartides pel país. A partir del 2015 tenen previst un creixement de com a mínim un 10% anual, tant en facturació com en plantilla, gràcies al creixement orgànic i al pla d’adquisicions de més empreses que volen dur a terme.

Dos emprenedors de Sabadell creen Sabadell Shop, una marca d’accessoris tecnològics

Sabadell Shop és una empresa creada per dos emprenedors de Sabadell amb una idea que pretén donar suport al teixit local i social. Sota la marca Nooem, Sabadell Shop comercialitza accessoris tecnològics i jocs educatius produïts per persones amb discapacitat, i adreçats a nens amb Kidnelis.

Dues empreses del sector energètic comencen a treballar des del centre d’Empreses de Can Roqueta, Sabadell

Han estat les primeres en començar a treballar des del nou Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta. Paral•lelament, altres empreses vinculades a la producció de maquinària d’alimentació, projectes energètics o cosmètica industrial, ja s’han interessat per les condicions d’aquest centre i han presentat les seves sol•licituds.

HP portarà la revolucionària impressió en 3D al centre de Sant Cugat

Hewlett Packard prepara per a finals d’octubre el gran llançament a nivell mundial de la seva nova tecnologia d’impressió en tres dimensions, que canviarà el mercat de les impressions.
L’aposta de HP per Sant Cugat va molt més enllà i és que la multinacional contempla la possibilitat d’ampliar en 10.000 metres quadrats la seva seu del municipi en els propers cinc anys, amb inversions de desenes de milions d’euros. Actualment, al seu laboratori de Sant Cugat, de 39.000 metres quadrats, hi treballen més de 3.000 persones en una dotzena de divisions de negoci.

Eurofragance, amb seu a Rubí, referma l’aposta al Pèrsic i obre centre creatiu a Dubai

L’empresa catalana Eurofragance, especialista en l’elaboració de fragàncies, ha multiplicat els seus números gràcies a l’aposta per fer-se forta al golf Pèrsic i, sobretot, per guanyar protagonisme a Dubai, l’Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs.
La facturació d’Eurofragance el 2004 era de 9,5 milions, l’any següent, de 10,5 milions, i la progressió va seguir constant fins arribar a la ratlla dels 40 milions d’euros el 2011. L’any passat el salt va ser encara més significatiu perquè Eurofragance va arribar a fregar els 50 milions (49,7 milions, concretament).

L’empresa logística DSV Air & Sea, amb seu a Rubí, creix a un ritme de dos dígits tota la crisi

El negoci a la península Ibèrica de DSV Air & Sea, la divisió aèria i marítima de gegant danès de la logística, ha encadenat taxes de creixement de la facturació del 10% durant tota la crisi. La delegació local de DSV Air & Sea, que té la seu a Rubí, s’ha situat com una de les deu més destacades del grup a tot el món. En aquesta la localitat vallesana del grup disposa d’unes instal•lacions de 65.000 metres quadrats, que estan entre els espais més grans de tota la demarcació, on s’ubiquen les oficines centrals de la divisió aèria i marítima, però també la terrestre (que també factura uns 90 M€) i la de solucions logístiques (10 M€). El grup DSV és el sisè operador logístic del món i té presència a 85 països en els cinc continents. A l’Estat està considerat com una de les firmes més potents del sector.

L’ocupació hotelera del mes de setembre al Vallès Occidental creix el 20,7%

Aquest mes de setembre la taxa d’ocupació hotelera ha estat del 62,3%, el 20,7% més que el setembre de l’any anterior. El mes d’agost també es van registrar dades positives ja que va arribar a un 62,8% d’ocupació en front del 56,1% de l’any anterior, el que suposa un increment del 12% de la ocupació.

Butlletí 22 i 23. Data Publicació 16/09/2014

GFT crea 180 llocs de treball nous

La consultora alemanya GFT, amb seu a Sant Cugat, ha augmentat la plantilla durant el primer semestre de 2014 complint amb els plans d’ampliació de personal. La multinacional està especialitzada en el desenvolupament de solucions tecnològiques pel sector financer. La majoria dels nous treballadors es dedicaran a projectes internacionals pel que es requereixen candidats amb domini d’anglès i professionals amb experiència en el sector de les tecnologies de la informació, amb capacitat d’adaptar-se a nous entorns funcionals i tecnològics.

L’empresa de Sant Cugat Bella Idea preveu contractar una quinzena de persones i triplicar la seva facturació

L’empresa que comercialitza per Internet serveis per a la llar ha aconseguit finançament aliè a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya. Preveu triplicar la facturació d’enguany assolint el 1,5 milions d’euros i contractar a quinze persones per afegir a la vintena de professionals que ja treballen a la seu de la ciutat. Bella Idea preveu obrir-se pas a nous mercats com Portugal i França i tancar acords amb companyies internacionals que els permetin realitzar un creixement important.

Fresenius Medical Care inaugura un nou centre de diàlisi a Terrassa

El nou centre, el primer de diàlisi ecosostenible d’Espanya, donarà cobertura a una àrea assistencial de 420.000 habitants del Vallès Occidental, i està ubicada a uns terrenys de 2.185m2 cedits per l’Ajuntament de Terrassa. L’empresa, especialista en productes i serveis per a pacients renals, ha invertit més de 4 milions d’euros, és el primer centre de diàlisi ecosostenible a España i un dels pocs europeus amb certificació energètica classe A.

Saboratéycafé obre una nova franquícia a Cerdanyola del Vallès

L’empresa espanyola especialitzada en la venda i degustació de tes i cafès, acaba d’inaugurar una nova botiga a Cerdanyola del Vallès ubicada al carrer Francesc Layret, 76, zona on conflueixen multitud de comerços i espais d’oci.

Coldwell Banker España i Andorra incorpora una nova agència a Sant Cugat del Vallès

El grup immobiliari especialitzat en la venda i lloguer d’immobles de luxe, Coldwell Banker, acaba d’incorporar a través de la Màster Franquícia España i Andorra a un nou afiliat ubicat a Sant Cugat del Vallès. Compta amb més de 10 anys d’experiència com a grup promotor de xalets i habitatges de luxe a les localitats de Matadepera i Sant Cugat, i suposa la setena agència de l’empresa a España.

S’inaugura a Montcada i Reixac l’ampliació de la plataforma central logística de Condis

La nova instal·lació de Condis ha significat una inversió de més de 20 milions d’euros i compta amb una superfície de 5.000 metres quadrats dins del complex central que acull la principal plataforma logística del grup i la seva seu social. També va afegir que aquesta inversió permetrà millorar la cobertura de les més de 350 botigues que el grup te a Catalunya i ha apuntat que la previsió es que l’ampliació duta a terme faci possible duplicar el nombre d’establiments a mig termini.

L’empresa Dimotor s’instal·la a una nau logística de 2.507m2 de Sabadell

L’empresa catalana, capdavantera a Espanya en la distribució de motors elèctrics, ha llogat una nau de 2.507m2 al polígon de Can Roqueta de Sabadell. Dimotor, es trobava ubicada anteriorment al polígon industrial Can Salvatella, a Barberà del Vallès, però l’increment de la seva activitat empresarial ha suposat la necessitat d’ampliar la seva capacitat d’emmagatzematge i el conseqüent trasllat a la nova nau.

El Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, Orbital 40, impulsa una acceleradora d’empreses TIC

Orbital 40, en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, el Centre Tecnològic Leitat i el Centre Universitari Euncet han posat en marxa un nou projecte dirigit a empreses del sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) amb un alt valor afegit i amb menys de tres anys de vida que vulguin ser incubades per la seva acceleració i rellançar-se per posicionar-se en el mercat. En aquest sentit s’ha creat una nova acceleradora, KauTic.40, que neix per dotar a aquestes empreses de l’àmbit de les TIC de les eines necessàries per a ser més competitives.

Les xifres d’ocupació dels hotels del Vallès Occidental a l’estiu milloren respecte anys anteriors

El sector turístic català s’ha refet d’un mal juliol amb un mes d’agost que ha registrat bones xifres tant a la costa com a l’interior. El Vallès Occidental durant el mes d’agost d’aquest any 2014 ha arribat a un 62,79% d’ocupació en front del 56,06% de l’any anterior. Això es tradueix en un increment del 10,7% de la ocupació.

El Vallès Occidental, com el darrer any, ocupa la segona posició del rànking de competitivitat comarcal

Segons l’índex que elabora anualment l’Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf (ADEG), el Vallès Occidental se situa com la segona comarca amb més avantatges competitius de Catalunya, amb 46,5 punts, i només per sota del Barcelonès amb 61,7 punts sobre 100.

Butlletí 21. Data Publicació 04/07/2014

El Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta, a Sabadell, s’obre per fomentar la creació de noves indústries

Creat amb l’objectiu de dinamitzar el polígon industrial de Can Roqueta, el Centre d’Empreses Industrials es posa en marxa per afavorir la creació de noves empreses i la implantació de les mateixes en aquesta zona. La instal·lació compta amb 15 naus industrials de lloguer a més de quatre espais d’incubació, sales de reunions, sales polivalents, un auditori i un espai d’exposicions i demostracions d’empreses. En un futur comptarà també amb un viver d’empreses a la primera planta.

Fresenius Medical Care inaugura un nou centre de diàlisi a Terrassa

Es tracta del primer centre de diàlisi ecosostenible d’Espanya amb certificació energètica classe A i donarà cobertura a una àrea assistencial de 420.000 habitants del Vallès Occidental, incorporant la última tecnologia pel tractament de la insuficiència renal. La nova clínica, ubicada a una terrenys de 2.185m2 cedits per l’Ajuntament de Terrassa, ha suposat una inversió de més de 4 milions d’euros, la millora del servei i la qualitat de vida de les persones que han de fer-se diàlisis i la creació d’una quinzena de nous llocs de treball al sector sanitari.

S’inaugura l’ampliació de la plataforma central logística de Condis a Montcada i Reixac

La nova instal·lació ha significat una inversió de més de 20 milions d’euros i compta amb una superfície de 5.000 metres quadrats dins del complex central que acull la principal plataforma logística del grup i la seva seu social. Aquesta inversió permetrà millorar la cobertura de més de 350 botigues que el grup te a Catalunya i es preveu que l’ampliació faci possible duplicar el nombre d’establiments a mig termini.

El grup d’enginyeria Sener inaugura la seva nova seu corporativa a Cerdanyola del Vallès

L’empresa centrarà la seva activitat al nou edifici eco-tecnològic de 15.000 m2 situat al parc tecnològic Alba de Cerdanyola del Vallès, al costat del sincrotró. Compta amb oficines tècniques, dues sales blanques, un laboratori d’electrònica, dues sales d’integració de hardware i tallers mecànics de precisió. També s’ha deixat espai per a futures ampliacions amb més llocs de treball i nous projectes. El nou complex, ja compta amb més de 300 professionals del sector de la enginyeria.

Sis ajuntaments del Vallès uneixen esforços per a impulsar l’Eix de la Riera de Caldes

La nova Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de caldes, constituïda pels ajuntaments de Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Polinyà, Palau Solità i Plegamans, Caldes de Montbui i la Llagosta, neix amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i la creació de llocs de treball a les localitats del territori, aglutinant un total de 87.000 habitants, més de 3.000 empreses i 42.000 llocs de treball en 34 polígons industrials. L’objectiu és crear un desenvolupament econòmic comú aprofitant sinergies i sumant esforços.

Butlletí 20. Data Publicació 10/06/2014

Santa Perpètua de Mogoda signa un acord amb la Generalitat per a facilitar la instal·lació de l’empresa TransWences que crearà cent llocs de treball

El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el director d’INCASÒL , Damià Calvet i l’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, han signat una addenda al conveni marc del Pla director urbanístic de Santa Maria de Gallecs amb l’objectiu de reordenar els àmbits industrials de l’entorn del sector de Can Banús. L’empresa de transport de mercaderies TransWences preveu instal·lar-se a Santa Perpètua per a potenciar la seva línia de distribució logística internacional de productes farmacèutics. L’empresa invertirà uns 8 milions d’euros en aquest projecte repartits en dues fases. Així mateix, les noves instal·lacions permetran la creació d’uns 100 nous llocs de treball. TransWences és en l’actualitat la segona empresa més important de Catalunya en el sector del transport de fruita i verdura i compta amb una plantilla de 140 treballadors directes.

L’empresa Air Products integra la seva planta catalana situada a Bellaterra a la xarxa de centres d’I+D de referència mundial

La companyia ha posat en relleu la tasca realitzada pel centre català en inversió, talent i cultura d’innovació. El reconeixement suposarà una injecció pressupostària per ampliar projectes. Les noves responsabilitats permetran a la planta de Bellaterra desenvolupar una mitjana de 25 projectes anuals d’innovació i consolidar l’equip investigador, format per 35 persones, alhora que es preveu que es pugui ampliar. Carburos Metálicos, fundada al 1897, compta en l’actualitat amb més de 700 professionals a l’Estat espanyol.

Gi Group inaugura oficina a Sant Cugat

L’empresa per a buscar llocs de treball Gi Group obrirà oficina a la Via Augusta 15-25 de Sant Cugat. Aquesta obertura ve motivada per l’expansió de la companyia a tot Catalunya arrel del bon rendiment empresarial. Gi Group es dedica al desenvolupament del mercat de treball i opera en àmbits de treball temporal i permanent, recerca i selecció, així com d’altres activitats complementàries.

Advent, fons de capital risc, compra Unit4 Ibèrica, amb seu a Barberà del Vallès, per a potenciar els serveis cloud

Unit4 Ibèrica està especialitzada en programari de gestió empresarial. L’adquisició pretén canviar el model estratègic per a passar a oferir serveis a les empreses a través del cloud. L’operació afecta especialment a la filial espanyola, on treballen uns 550 professionals, més de 300 dels quals a la direcció central ubicada al Vallès, a la mateixa seu on va néixer el Centre de Càlcul Sabadell, comprada per la multinacional holandesa. Un dels punts clau de la nova estratègia suposarà l’ampliació de la xarxa de partners que s’incrementarà fins a 200 nous professionals en un termini de dos anys.

Grifols, situada a Sant Cugat, guanya 121 milions d’euros, un 32,9% més que l’any anterior

L’empresa de medicaments biològics derivats del plasma, Grífols, ha augmentat les seves vendes un 16,7%, fins a arribar als 798 milions d’euros, incloent-hi el negoci de diagnòstic transfusional adquirit a Novartis el gener del 2014. Això es tradueix en 32,9% de benefici més que l’any passat en el primer trimestre del 2014. Grifols continua impulsant les seves vendes en els mercats internacionals.

Carinsa, amb seu a Sant Quirze del Vallès, prepara l’obertura de fabriques al Marroc i Turquia

El fabricant d’aromes i additius per a la industria alimentària i fragàncies per a la industria de neteja i cosmètica, Carinsa continua apostant pel mercat exterior, on ven el 60% de la seva producció. L’empresa familiar no descarta una planta a Costa Rica per a consolidar el mercat llatinoamericà i es proposa créixer al nord d’Àfrica, especialment al Marroc. La previsió de Carinsa es poder tenir en marxa la nova planta al Marroc el proper 2015, on ja disposa d’una filial comercial. També planifica establir-se a Turquia a curt termini. En total, compta amb 30 filials comercials i ven a 52 països de tot el món.

Dos enginyers graduats en l’UPC de Terrassa patenten veles per a vaixells que generen energia

Els dos emprenedors catans, enginyers per la Universitat Politècnica de Catalunya, jan patentat un sistema de veles per a vaixells capaç de generar energia a diferents països, concretament a Estats Units, la Xina, Japó i els països d’Europa. La innovadora proposta, batejada com a sistema bound4blue, pot revolucionar el sector de l’energia, ja que aplica tecnologia aeronàutica a les grans embarcacions, amb un disseny que proporciona una estabilitat estructural adequada a les veles i un rendiment major que les convencionals.

Butlletí 19. Data Publicació 07/05/2014

Viladecavalls crea un espai d’oportunitat per a les empreses

Les noves instal•lacions de l’empresa TMG Solutions allotjaran noves empreses al municipi. Aquest espai, situat al Polígon industrial La Bòbila, serà un pas endavant en la construcció del nou segell empresarial que es promou des del consistori per situar Viladecavalls com a un espai d’oportunitats per a les empreses.
L’ empresa està especialitzada en la distribució de productes industrials tècnics com són aïllants elèctrics i cintes adhesives industrials.

Ricoh contractarà 150 persones a Sant Cugat para donar servei a França

Ricoh España, amb seu a la ciutat de Sant Cugat, contractarà nou personal per donar servei a la seva filial francesa. Aquestes noves incorporacions sumen a les 200 persones que actualment presten servei a Portugal, Espanya i Itàlia.
Al 2013, la filial espanyola de la multinacional tecnològica Ricoh va facturar 216 milions d’ euros, un 4 % més que l’any anterior. Aquest ha estat l’any de l’adquisició de la consultora tecnològica Aventia i la diversificació del seu negoci a Espanya.

Viena traslladarà a Terrassa part de les oficines centrals

Establiments Viena, la cadena de restauració sabadellenca, té previst traslladar part dels serveis centrals a un edifici ubicat a Terrassa. A Terrassa, Viena ja hi té tres establiments de menjar que els donen un bon rendiment.
En total, des de la seva fundació l’any 1969, l’empresa ha obert 44 establiments, i preveu continuar la seva expansió amb l’obertura de cinc nous locals.

HP instal•la a Sant Cugat el seu centre mundial de negoci 3D

L’empresa Hewlett-Packard amb seu a Sant Cugat , liderarà el negoci de 3D a nivell mundial. La divisió de 3D es portarà des del laboratori de I+D les 400 persones que hi treballen, així com la direcció, vicepresidència i direcció general d’impressió en gran format.
Aquest anunci representa l’entrada de HP en el mercat de la impressió en tres dimensions, un sector de avantguarda i que registra creixements de més del 20%.

L’empresa de Castellbisbal Staedtler supera la crisi i ja obté beneficis

La filial a la Península de la centenària empresa de material escolar, l’alemanya Staedtler, ha viscut una recessió de 5 anys, per la que va perdre 500 clients i reduir la plantilla a la Península. Ara, mantenen sous i esperen créixer un 2% el 2014 gràcies a nous productes i a la qualitat i solvència dels seus productes tradicionals.

Abzil Telstar obre delegació a Bangladesh

L’empresa amb seu a Terrassa i fabricant d’equips tecnològics per a empreses farmacèutiques i centres de recerca, inaugura una nova filial a Dhaka, Bangladesh. L’objectiu es créixer al mercat de l’Àsia, on ja està present des de ja deu anys. Amb aquesta operació es reforça la seva activitat d’enginyeria, construcció i fabricació.

Escura Consulting obre una nova franquícia a Terrassa

La consultora, una de les empreses de referència del seu sector, inicia un ambiciós pla d’ expansió, i des de Terrassa pretén donar cobertura a la comarca. L’empresa segueix un model de consultoria d’alta qualitat basats en una llarga experiència i processos molt tecnificats, amb presència tant a Estats Units com a Europa.

Es signa la Declaració “Cap a la segona reindustrialització del Vallès Occidental”

Els principals agents territorials del Vallès Occidental (ajuntaments, patronals, sindicats, cambres de comerç i universitats) han signat la declaració “Cap a la segona reindustrialització del Vallès Occidental”. En aquest document es recullen onze accions necessàries per establir unes condicions objectives de reindustrialització del territori, fonamental per a la sortida de la crisi. Aquesta declaració ha estat possible gràcies al consens sense precedents, la complicitat clara per cercar una indústria competitiva que generi ocupació de qualitat.

Butlletí 18. Data Publicació 08/04/2014

IBM presenta a Cerdanyola el centre “cloud computing”

L’ empresa tecnològica presenta el seu centre de computació al núvol, l’únic al territori espanyol i que està connectat a la xarxa mundial que conformen 25 centres. El centre es situa concretament a l’entorn del Centre Direccional, on s’ubiquen empreses relacionades amb el sector de la tecnologia i la recerca, com és el cas del laboratori de la llum del Sincrotó Alba.
Actualment, IBM ofereix els seus serveis a un total de 40 empreses i institucions, entre aquestes, la Generalitat de Catalunya, que té a aquestes instal•lacions el seu centre de processament de dades de l’àrea de Sanitat, Benestar i Familiar.

Venair inverteix a Terrassa per obrir un nou centre logístic

La companyia obrirà a final d’any un centre logístic de 5.500 metres quadrats al polígon nord de Terrassa. Venair lidera el sector de la tecnologia en la fabricació de tubs de silicona per a sectors industrials com el farmacèutic, el biotecnològic, l’alimentari, el cosmètic i l’aeronàutic, Actualment té a Terrassa les oficines centrals, i amb la nova nau també incorporarà oficines, magatzem semiautomatitzat i el departament d’R+D. Preveu augmentar el seu personal fins arribar a les dotze persones i serà el centre de subministrament dels tubs de silicona a totes les delegacions d’Europa.

L’empresa Embamat estrena instal•lacions

L’empresa terrassenca acaba d’estrenar noves instal•lacions al polígon de Can Petit de Terrassa. amb tres grans naus que sumen 18.000 m². Embamat es dedica al transport i empaquetatge de maquinària industrial des de fa 80 anys. Aquesta inversió els permetrà ampliar la capacitat d’emmagatzematge. L’empresa té 60 treballadors i les previsions són poder créixer en volums superiors al 12%.

Un nou Leroy Merlin s’instal•larà a la carretera de Rubí

La multinacional francesa obrirà una nova botiga a la carretera de Rubí, concretament, al polígon Can Sant Joan sector sud-oest. Leroy Merlin, dedicat al comerç de productes de bricolatge, construcció i decoració, començarà les obres a la tardor d’aquest any i es preveu que la nova botiga obri les seves portes a finals de 2015.

Leitat, partner tecnològic per a la gestió ambiental dels centres sanitaris

L’Institut Tecnològic que centra la seva tasca en la investigació, el desenvolupament i la innovació industrial (R+D+2i), participa en un projecte europeu amb la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla i l’empresa de R+D+I SIMPPLE. L’objectiu del projecte és reduir l’impacte ambiental associat al sector sanitari, facilitant el procés de presa de decisions en la gestió ambiental dels centres.

Butlletí 17. Data Publicació 12/03/2014

Tous obre un nou centre de producció a Sabadell

Amb una superfície de 3.700 metres quadrats i una plantilla de 80 professionals, l’empresa familiar Tous ha obert un nou centre de producció a Sabadell que substitueix el que la companyia tenia a Barcelona. Tous contempla la creació de llocs de treball a mig i llarg termini per donar resposta a les seves necessitats de volum de creixement. El nou centre combina el component artesanal amb les últimes innovacions tecnològiques.

Nova planta d’Embamat a Terrassa

Embamat està especialitzada en la fabricació d’embalatges, empaquetat i distribució de materials. L’empresa es dedica a produir embalatges per a poder transportar amb garanties qualsevol tipus de material. El 40% del seu negoci ve de clients del sector de l’automòbil, seguit per les industries de maquinaria, ferroviària o farmacèutica. Ara ha estrenat una nova planta de 15.000 m2 a Terrassa i es prepara per créixer entre un 12 i un 15%.

La suïssa Endres+Hauser inicia les obres de la nova seu a Sant Cugat

Amb una inversió de 8 milions d’euros, Endres+Hauser ha iniciat les obres de la seva nova seu a Sant Cugat, que substituirà la que actualment té a Sant Just Desvern i permetrà duplicar la capacitat de les seves instal•lacions. A més, la multinacional suïssa, dedicada a l’automatització de processos industrials, preveu contractar 64 treballadors.

La santcugatenca Grifols crea 400 llocs de treball al Vallès Oriental

L’empresa de Sant Cugat Grifols, dedicada als medicaments biològics derivats del plasma, segueix la seva expansió. Després de la compta de Novartis a principis d’any, ara ha anunciat la construcció d’una planta a Parets del Vallès que permetrà duplicar la seva capacitat de producció i donar feina a 400 persones.

La cadena francesa de roba Kiabi obrirà botiga a Barberà del Vallès

El centre comercial Baricentro ha estat l’escollit per la cadena francesa Kiabi per obrir un dels seus negocis amb el seu nou concepte de botiga, amb una decoració molt més cuidada i al costat de la resta de cadenes de roba, que són les seves competidores. La companyia vol canviar la seva imatge al mercat espanyol i es vol situar en centres comercials amb major pas de consumidors. Kiabi preveu obrir 10 noves botigues a tot Espanya els propers tres anys

Banc Sabadell aterra a Amèrica Llatina

Banc Sabadell ha anunciat el seu pla d’expansió a Amèrica llatina. L’entitat financera té previst construir una filial a Mèxic i obtenir una fitxa bancària i després estendre’s per Argentina, Perú i Colòmbia. Banc Sabadell ha tancat el 2013 amb un benefici net de 247’8 milions d’euros.

Dos emprenedors creen Biosk, un quiosc per peces de recanvi de bicicletes

Una quarantena de gasolineres ja compten amb els expositors Biosk. Es tracta d’uns petits quioscos de venda de peces de recanvi per bicicletes que han ideat dos emprenedors de Sant Cugat i Terrassa. És un petit autotaller de reparació de bicicletes obert totes els dies a totes hores.

L’empresa Schilbsted, amb seu a Sant Cugat, compra el portal Milanuncios

El grup Schillbsted ha reforçat la seva presència a Espanya amb la compra del portal Milanuncios per 50 milions d’euros. L’empresa té la seva seu a Sant Cugat i amb l’adquisició del portal es vol convertir en el principal grup d’anuncis classificats de l’Estat espanyol.

La terrasenca Auxicolor exporta el 50% de la seva producció

L’empresa Auxicolor de Terrassa exporta el 50% de la seva producció i compta amb distribuïdors a 36 països repartits per tot Europa, Amèrica Llatina i una filial permanent a Guatemala per abastir el mercat de Centre Amèrica. Fabrica pigments per a la indústria tèxtil i ha tancat l’exercici 2013 amb una increment de facturació del 40%, arribant als 18 milions d’euros. Durant el 2013 Auxicolor ha absorbit Printcorex de Barberà del Vallès i Highchemie de Castellar del Vallès.

Butlletí 16. Data Publicació 07/02/2014

El grup químic terrassenc Adi s’expandeix obrint filial a Algèria

El holding Grupo Adi, que exporta processos químics fets a mida i en distribueix d’altres per a tercers, ha obert una nova filial a la capital d’Algèria. D’aquesta manera ja té més d’una vintena d’empreses distribuïdes a Espanya, França, Portugal, l’Índia i la Xina, a més d’estar interessada a obrir filial al Brasil. El grup, nascut el 1997, té una plantilla total de 110 treballadors i factura uns 30 milions d’euros, el 70% dels quals provenen de les diverses filials.

L’empresa farmacèutica Grifols obrirà una nova fàbrica als Estats Units

La companyia farmacèutica amb seu a Sant Cugat construirà aquest any una nova factoria a Califòrnia. L’objectiu és reforçar la unitat de diagnosi i vacunes. Suposarà una inversió de 65 milions d’euros. A més, s’ha anunciat la compra de la filial de diagnòstic de la multinacional suïssa, Novartis. Amb aquesta integració, Grifols assumirà una plantilla de 550 treballadors dels quals, 150 treballen a la planta californiana.

La vallesana Eurofragance reforça la seva presència a Àsia amb una filial a Singapur

La companyia, dedicada a la creació i distribució de fragàncies, consolida la seva presència a Àsia obrint una filial a Singapur. D’aquesta manera enforteix el seu servei comercial a països del sud-est i l’est asiàtic com poden ser Tailàndia, el Vietnam, Indonèsia, Malàisia, Hong Kong, Taiwan i Corea, que en el seu conjunt representen el 8% del total de vendes de l’empresa. L’expansió amb filials s’inicia l’any 2006, primer a les Filipines i posteriorment a Turquia, Mèxic i Dubai. En l’actualitat, està present en 70 països, i les exportacions de l’empresa representen el 95% de les seves vendes.

L’empresa RICOH, entre les 100 companyies més sostenibles del món segons el Fòrum de Davos

L’empresa, amb seu a Sant Cugat, ha estat inclosa entre les 100 companyies més sostenibles del món. Aquest reconeixement l’obté per desè any consecutiu. La presència de RICOH en llista durant més d’una dècada confirma l’èxit en la incorporació de beneficis socials, econòmics i ecològics, així com en reducció de costos.

Creix un 16% el nombre d’empreses creades de la mà de la Cambra de Terrassa

En el transcurs de l’any 2013, la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa ha contribuït a crear un total de 135 noves empreses d’entre un total de 397 projectes assessorats. És a dir, el 34% dels projectes assessorats pel Servei de Creació d’Empreses de la Cambra s’han materialitzat en empreses de nova creació.
Del total de les iniciatives empresarials, el 60% d’empreses pertanyen al sector serveis, el 37% pertanyen al sector comerç, i prop d’un 3% de les noves empreses pertanyen al sector industrial.
Per altra banda, durant el 2013 també s’incrementa el nombre d’empreses que participen en un pla d’internacionalització. Més de 440 empreses, el que suposa, un 25% més que l’any anterior.

Butlletí 14 i 15. Data Publicació 21/01/2014

L’empresa de components d’automòbil Samvardhana Motherson invertirà a Polinyà i Ripollet

El grup indi Samvardhana Motherson que es dedica a la fabricació de components de l’automòbil invertirà 30 milions d’euros aquest 2014 a Catalunya. Aquesta inversió anirà, en part a dues plantes del Vallès Occidental: la de Polinyà i la de Ripollet. La planta de Polinyà, que es va incendiar el passat setembre, rebrà 24’5 milions per augmentar la seva potencialitat. La planta de Ripollet suposarà una inversió de 4,5 milions d’euros.

Eurofragance, amb seu a Sant Cugat, crearà 26 llocs de treball aquest any

L’empresa de fragàncies i aromes Eurofrangance, que té la seva seu a Sant Cugat preveu que la seva facturació augmenti un 14% aquest 2014 i pugui crear 26 nous llocs de treball. D’aquests, 14 es crearien a Catalunya. Actualment Eurofrangance té presència a quatre continents i va tancar l’exercici 2012 amb una facturació de 43 milions d’euros.

La sabadellenca Arlex aposta per l’exportació

L’empresa Arlex es dedica des fa més de 50 anys al disseny i fabricació de mobles per la llar. Ara es proposa com a objectiu vendre el 15% a l’exterior. A finals del 2012 van iniciar les exportacions i durant el 2013 han ampliat els països on treballen. Per aquest nou 2014 es proposen arribar al Regne Unit, Rússia i altres països d’Europa. En un futur també volen exportar a Amèrica Llatina i els Estats Units.

L’empresa de Terrassa dedicada als serveis funeraris Giem Holding obre botiga i l’espai funerari del Barça

Giem Holding està oferint noves propostes en el sector dels serveis funeraris. Acaba d’obrir la primera botiga iUnik Store al centre de Terrassa on oferteix de manera modera i diferent aquests serveis i l’objectiu és obrir fins a 10 botigues més el 2014. Paral•lelament, a través de Giem Sports posaran en funcionament un espai memorial a l’estadi del Futbol Club Barcelona. Allà gestionarà 30.000 columbaris on es deixen les urnes amb cendres de difunts.

El centre tecnològic LEITAT lidera un projecte d’investigació dels mars d’Europa

Un consorci que reuneix a sis PIMEs, cinc centres d’investigació, tres universitats i una fundació, coordinat per LEITAT, serà el responsable del desenvolupament del projecte COMMON SENSE. Aquest projecte europeu contribuirà a la implementació de la Directiva Marc sobre l’Estratègia Marina (DMEM) i la Política Pesquera Comuna (PPC). L’objectiu principal d’aquest projecte es centra en el desenvolupament de sensors innovadors que contribueixin a disposar d’un major coneixement i millor enteniment dels mars d’Europa i aconseguir un bon estat mediambiental

L’empresa sabadellenca Escoda vol impulsar les vendes a l’exterior

Coincidint amb els 80 anys de la seva fundació, la firma de Sabadell especialitzada en la fabricació de brotxes i pinzells vol donar un nou impuls a les vendes a l’exterior. Es vol centrar sobretot en Rússia i Xina per reduir la seva dependència del mercat espanyol. Actualment el principal mercat exterior és els Estats Units. Quatre dels sis néts del fundador, Josep Escoda, han pres el relleu a l’empresa amb diferents responsabilitats.

El cuiner terrassenc Artur Martínez conserva un any més l’estrella Michelin

La Guia Michelin 2014 conservarà entre els seus escollits al cuiner terrassenc Artur Martínez, que un any més manté la seva estrella Michelin. El seu establiment de Terrassa, El Capritx, ha estat un cop més valorat per ser entre els millors restaurants del món.

L’empresa farmacèutica amb seu a Sant Cugat Grifols adquireix TiGenix i una part de Novartis

L’empresa farmacèutica amb seu a Sant Cugat Grifols està en plena expansió. Recentment han adquirit el 21,3% de l’empresa biotecnològica TiGenix per 12 milions d’euros a través de la subscripció d’una ampliació de capital. A més Grifols acordat comprar part de la unitat de diagnòstic de Novartis per 1.290 milions d’euros.

Aeca Group, de Terrassa, construirà un poblat amb cases autosuficients a Namíbia

Aeca Group està formada per un conglomerat d’unes vint empreses relacionades amb el sector energètic que ofereix solucions globals d’eficiència energètica tractant amb totes les energies renovables. Va portar a terme la instal•lació de granges solars i instal•lacions fotovoltaiques a diferents punts d’Espanya i també està realitzant un projecte a França per equipar més d’un centenar d’escoles amb plaques fotovoltaiques. Ara està a punt de porta a terme la construcció d’un poblat de 10.000 cases a Namíbia en les qual hi hagi un consum zero pels habitants i que produeixin l’energia que consumeixen amb la utilització de les renovables.

Butlletí 13. Data Publicació 12/11/2013

Creix l’oferta de sòl i sostre disponible als polígons industrials del Vallès Occidental un 15% respecte el passat mes de juny

El Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica (Copevo) ha publicat la tercera edició del Catàleg de sòl i sostre industrial als polígons del Vallès Occidental amb dades a 30 de setembre. Per a la seva elaboració s’ha comptat amb la col·laboració de tretze empreses de la comarca i del portal Interempresas. En total ha s’han registrat 1.466 espais únics en oferta, un 15% més que els espais recollits al mes de juny. De les dades recollides en aquest tercera edició cal ressaltar, primer, que l’oferta en lloguer continua ocupant una part molt important de l’oferta disponible, amb un 69%, seguit de la venda de naus, amb un 26% i, finalment, el sòl en venda o lloguer, amb un 5%. En segon lloca cal apuntar que el preu lloguer per m² continua estable en 3,2€, el de compra baixa de forma considerable, de 938€ a 717€, i el de sòl en venda baixa lleugerament, de 468€ a 425€.

El Centre de Serveis a l’empresa i l’emprenedor Can Gabarra de Polinyà obre les portes

Recentment ha obert les seves portes el nou Centre de Serveis a l’empresa i l’emprenedor de Polinyà ubicat a l’edifici rehabilitat de la masia de Can Gabarra. L’objectiu d’aquest nou equipament, que inclou un viver d’empreses, és promoure l’emprenedoria, afavorir la innovació i la competitivitat del territori i facilitar l’atracció de talent emprenedor i la creació de noves empreses amb contingut tecnològic. L’equipament, que acull un total de 10 locals per a emprenedors, prioritzarà el desenvolupament de projectes del sector logístic, tecnològic i de serveis i la cooperació empresarial, i donarà suport a actuacions d’internacionalització i d’atracció d’inversions. El centre acollirà també un espai per al coworking per a 8 persones i el ‘Club de l’emprenedor’, un espai de trobada i recursos per a emprenedors que vulguin desenvolupar el seu projecte empresarial. Can Gabarra també acollirà el Centre de Serveis per a les Empreses de l’ajuntament de Polinyà, així com jornades per formació, amb una sala d’actes amb capacitat per a un centenar de persones.

Santa Perpètua de Mogoda inaugura el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE)

Es tracta d’un espai pioner, dissenyat específicament per donar serveis en les tecnologies del vehicle elèctric lleuger, i oferir un seguit de recursos de suport al teixit empresarial del territori per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric. El CREVE és un equipament de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i forma part del projecte “Plataforma de desenvolupament del vehicle elèctric de la Riera de Caldes”. L’objectiu és incorporar les empreses de la Riera de Caldes a les oportunitats que ofereix aquest sector, com ara empreses de fabricació, manteniment i reparació de vehicles de dues rodes; formar professionals en el manteniment i la reparació i crear un centre de recursos de suport al sector. En aquesta actuació col·laboren els ajuntaments de Sentmenat, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i La Llagosta; la Fundació Privada Ascamm, el Gremi de Reparació d’Automòbils de Sabadell i Comarca, el Gremi d’Electricistes de Sabadell i Comarca, el Centre Metal·lúrgic i l’Associació Promotora del Vehicle Elèctric (VOLT TOUR).

L’agència de viatges de Sabadell Promoviatges/BMC Travel obrirà oficina a Miami

La firma sabadellenca Promoviatges/BMC Travel està superant amb escreix els efectes de la situació econòmica i acumula un creixement sostingut que els portarà ben aviat, a obrir una nova oficina a Miami, com a porta d’entrada als Estats Units. Aquesta expansió coincideix amb una aposta important per la innovació tecnològica i en breu oferiran als clients una nova App per gestionar els viatges. El 85% del negoci de la companyia prové de l’àrea d’empreses i també funcionen com a agència de viatges tradicional. Actualment compta amb 65 treballadors i treballadores repartits en les oficines de Sabadell, Barcelona i Madrid, a més de seccions dins d’empreses clientes.

Nou centre logístic d’Honda a Santa Perpètua de Mogoda

La planta de producció d’Honda a Santa Perpètua de Mogoda s’ha ampliat recentment amb un nou centre logístic adjacent a les instal·lacions que ha suposat un cost de 12 milions d’euros per la companyia japonesa. Des d’aquest centre logístic es distribuiran els productes de la marca al sud d’Europa i al nord d’Àfrica. El nou espai compta amb una superfície de prop de 25.000 metres quadrats que permetran emmagatzemar fins a 48.000 referències diferents.

El grup Adi, de Terrassa, amplia la seva internacionalització

Adi es dedica a l’exportació de processos químics fets a mida pels seus clients i a la distribució per a tercers. Va començar la seva trajectòria al 1997 amb 10 treballadors i actualment en compta amb 110. Preveuen tancar el 2013 amb una facturació de 30 milions d’euros i estan a punt de fer un nou pas en la seva internacionalització amb l’obertura d’una nova filial al Brasil. Actualment està consolidada a Europa, Algèria i el Marroc i disposen de delegació a la Índia i una central de compres a la Xina.

L’empresa d’alta costura Losson Couture estrena taller al Parc Audiovisual de Catalunya a Terrassa

L’empresa d’alta costura i vestits de festa Losson Couture s’ha traslladat al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa. La firma compta ara amb un nou taller que millora l’espai de treball i s’acosta a les produccions audiovisuals. Amb tot, es pot assolir una bona sinèrgia amb empreses vinculades amb la publicitat, el cinema, la televisió i la festa, una línia de negoci que ja forma part de l’empresa. Losson Couture va néixer l’any 2009 a Terrassa. Ara compta amb punts de venta a Barcelona, Andorra, Casablanca i República Dominicana. Dóna feina a 12 persones de forma directe i 30 indirectes. La prestigiosa firma es caracteritza pels seus dissenys innovadors, atrevits i exclusius.

Butlletí 11 i 12. Data Publicació 16/10/2013

Neix la nova acceleradora d’empreses del Vallès

La tercera acceleradora d’empreses de la Xarxa Start-up Catalonia ja és una realitat al Vallès. El centre, que començarà la seva activitat el gener de l’any vinent, i esta ubicat a Esade-creapolis donarà suport al creixement d’empreses innovadores, amb vocació internacional, de fins a 5 anys de vida i amb capacitat per créixer i crear llocs de treball. Cada any passaran 25 empreses per l’acceleradora. El Consorci per l’Ocupació gestionarà l’Acceleradora i oferirà conjunt amb el Departament d’Empresa i Ocupació un catàleg de serveis a les empreses participants. Des del Consorci es treballarà per atraure un mínim de 50 sol·licituds de projectes empresarials. Posteriorment es donarà suport en l’avaluació dels projectes empresarials interessants i en la selecció de les 25 starts-up que hi participaran.

El grup francés Sicame inverteix 3 milions d’euros a Castellbisbal

El grup Sicame ha invertit tres milions d’euros per construir una nova planta a Castellbisbal on es fabricaran guants de latex aislants elèctrics i per ubicar-hi un centre d’investigació. Això suposarà la creació de 20 nous llocs de treball inicials al municipi vallesà amb la previsió de poder crear-ne fins a 100 en cinc anys.

La multinacional alemanya GFT, amb seu a Sant Cugat, vol doblar la plantilla

GFT és una multinacional alemanya especialitzada en el desenvolupament de solucions tecnològiques pel sector financer que actualment compta amb dues seus a Catalunya: una a Sant Cugat i una altra a Lleida. L’empresa pretén doblar la seva plantegi-la a les dues seus i arribar fins als 1.000 treballadors. Des de les seus catalanes es serveis al mercat britànic i alemany fent consultoria internacional.

L’escola de pilots internacional Dream Flyers s’instal·la a l’Aeroport de Sabadell

La posada en marxa de l’escola de pilots internacional Dream Flyers a l’Aeroport de Sabadell suposarà la creació d’una quarantena de llocs de treball. L’empresa ha inaugurat un hangar de més de 500 metres quadrats. Aquesta és la primera escola internacional de pilots amb seu a Barcelona.

FICOSA, de Viladecavalls, suma amb DENSO pel desenvolupament de sistemes avançats de seguretat

L’empresa FICOSA, ubicada a Viladecavalls, ha acordat amb DENSO la creació d’una Join Venture pel desenvolupament de software de processament i reconeixement d’imatges en sistemes avançats d’assistència al conductor. L’acord pretén sumar esforços, potenciar sinèrgies de la inversió en investigació i accelerar el time to market de les noves tecnologies.

La multinacional japonesa Ricoh genera 70 llocs de treball a Sant Cugat

La multinacional tecnològica Ricoh ha augmentat la seva plantilla de la seva seu de Sant Cugat en 70 persones per donar servei al mercat italià. La planta de Sant Cugat acull el centre de serveis compartits pel sud d’Europa. L’ampliació de Sant Cugat forma part dels 250 nous llocs de treball que ha creat la firma japonesa d’acord amb la inversió de 7 milions d’euros.

Jotun lidera el sector de pintures de decoració des de la seva filial de Castellbisbal

L’empresa noruega Jotun compta amb una filial a Castellbisbal, especialitzada en el sector de pintures de decoració, construcció, indústria, marina i nàutica, que ha crescut el darrer any un 2% malgrat la crisi econòmica. Des de la fàbrica de Castellbisbal es lidera a nivell mundial la producció i subministrament de pintura nàutica. A la fàbrica de Castellbisbal es produeixen 21 milions de quilos de pintura cada any.

El complex comercial Mira-sol Centre, a Sant Cugat, assoleix el 70% de la seva ocupació

L’obertura del complex Mira-sol Centre ha suposat la creació de 130 llocs de treball en el darrer any. Aquest mes de setembre ha obert les portes un supermercat Mercadona, que suposarà la creació de 50 llocs de treball directes a l’establiment. Amb tot, després d’un any de la seva obertura, el complex arriba al 70% de la seva ocupació.

Butlletí 10. Data Publicació 29/7/2013

La multinacional Henkel posa en marxa tres nous centres d’investigació al Vallès Occidental

Henkel ha creat dos nous centres de recerca de I+D i la spin-off Afinitica, al Vallès Occidental. El Parc de Recerca de la UAB, a Bellaterra, acull els laboratoris PRUAB, amb 25 nous investigadors i la spin-off, on treballaran 15 investigadors més. El Centre Tecnològic Leitat de Terrassa acollirà un altre centre de recerca amb 15 investigadors. En total doncs es creen 55 nous llocs de treball. Henkel ha invertit 7 milions d’euros per la posada en marxa dels tres centres, que reforçaran la línia d’investigació de l’empresa en l’àmbit dels adhesius i segellats d’altes prestacions, utilitzats en la indústria de l’automoció, l’electrònica, l’aviació, el bricolatge i el packaging flexible.

L’empresa sabadellenca Hermex Ibérica equiparà totes les llars d’infants de les fàbriques del Consorci Aeronàutic Europeu a Espanya

Hermex Ibérica ha aconseguit un important contracte que li suposa equipar totes les llars d’infants que el Consorci Aeronàutic Europeu té a l’Estat Espanyol. En total, són 7 equipaments que hauran de completar abans d’acabar aquest 2013. Aquest contracte obre les portes a poder equipar altres llars d’infants de les empreses del Consorci, com Airbus, Astrium i Eurocopter.

Microblau comercialitzarà a Catalunya els serveis tecnològics de la multinacional Colt

L’empresa vallesana Microblau ha acordat una aliança amb la multinacional Colt per distribuir i comercialitzar a Catalunya els serveis de tecnologies de la informació. L’objectiu de l’acord és que les empreses puguin gestionar de manera més efectiva les seves necessitats tecnològiques. L’acord entre Microblau i Colt preveu que els clients de l’empresa vallesana puguin utilitzar la xarxa de fibra òptica de Colt, estesa a tot Europa i els Estats Units, amb 35.000 quilòmetres i una vintena de data centers.

La vallesana Eurofragance ven la divisió d’aromes i focalitza la seva activitat en el sector de les fragàncies

Eurofragance compta amb una fàbrica a Rubí i les oficines centrals a Sant Cugat. Aquest empresa vallesana ha venut la seva divisió d’aromes al grup anglès European Flavours & Fragances (EFF) i d’aquesta manera es posa per objectiu focalitzar la seva activitat i el seu creixement en el sector de les fragàncies. De fet, aquest és el sector que concentra la major part del volum de la seva facturació, situada al voltant dels 40 milions d’euros al 2012. European Flavours utilitzarà la nau que Eurofragance tenia a Rubí i la major part del personal que treballava en aquesta divisió s’incorporarà a EFF.

El proveïdor tecnològic Win Systems instal·la la seva seu corporativa a Sant Cugat

El complex empresarial Vallsolana de Sant Cugat ha estat l’escollit per la multinacional Win Systems per instal·lar la seva seu corporativa. L’empresa proveeix tecnologia per la indústria del joc i l’entreteniment i ha obert unes oficines de prop de 2.000 metres quadrats. L’objectiu del trasllat de Win Systems és ampliar la seva capacitat de desenvolupament de programari i implementar noves tecnologies. La nova seu acollirà el departament de suport tècnic de l’empresa on es preveu que treballin prop de 80 enginyers de programari a finals d’any.

Cerdanyola del Vallès acollirà el centre de processament de dades més gran de Catalunya, construït per T-Systems

T-Systems Iberia està construint a Cerdanyola del Vallès un nou centre de processament de dades, el més gran de Catalunya, que originarà un gran impacte econòmic a la zona. El nou centre respon a les necessitats de Catalunya d’oferir un servei millor i aportar competitivitat a les administracions públiques catalans i al teixit empresarial de tota la regió. L’execució del nou centre s’emmarca dins d’un dels quatre lots competitius en els quals es dividia el concurs convocat per la Generalitat per la modernització i consolidació de les seves TIC.

La multinacional Endress+Hauser s’instal·larà a Sant Cugat

Endress+Hauser és una multinacional suïssa de capital familiar que es dedica a la producció i comercialització de productes i servei d’enginyeria d’automatització i la seva logística. Recentment ha adquirit un solar de Incasol per a construir-hi la seva nova seu. La parcel·la està situada al parc empresarial de Can Sant Joan de Sant Cugat i compta amb una superfície de 3.750 metres quadrats. L’empresa contempla doblar els propers anys el personal actual, que és de 64 treballadors.

Butlletí 9. Data Publicació 5/7/2013

Mango amplia les seves instal·lacions de Palau-solità i Plegamans

La multinacional Mango adequarà una nova nau al polígon industrial Riera de Caldes de Palau-solità i Plegamans per ampliar el seu centre de disseny. La nova nau estarà connectada amb l’actual instal·lació i podrà acollir noves línies de la marca. L’edifici es començarà a remodelar aquest estiu i permetrà guanyar 17.000 metres quadrats a la superfície actual invertint 27 milions d’euros.

La farmacèutica Boehringer duplicarà la seva producció a Sant Cugat

La inversió de 30 milions d’euros els últims dos anys permetrà a la multinacional Boehringer duplicar la seva capacitat de producció a la planta de Sant Cugat. La farmacèutica arribarà a produir prop de 600 milions d’unitats d’ampolles injectables cada any.

L’empresa alemanya Menshen obrirà un centre d’innovació a Terrassa

El Centre Tecnològic Leitat serà la seu d’un nou centre d’innovació de l’empresa alemanya Menshen a Terrassa. La inversió per crear el centre ha comptat amb el suport de l’àrea d’atracció d’inversions de la Generalitat, Invest in Catalonia. Menshen treballa per diversos tipus de productes de diferents sectors i es centra actualment sobretot en la indústria agroalimentària i de begudes.

La UPC de Terrassa inaugura noves instal·lacions per a la R+D+I

Al mes de juny s’han posat en marxa les noves instal·lacions al campus de Terrassa de la UPC dedicades a la R+D+I. A l’edifici Gaia es compta amb una espai construït per a l’activitat de recerca i innovació tecnològica que acull més de 100 investigadors de 23 països d’arreu del món i sis grups de recerca. També s’ha obert l’ampliació del Centre Tecnològic de Transferència del Calor de la UPC on treballen 21 professors i investigadors.

Nou centre de Barloworld Finanzauto a Barberà del Vallès

L’empresa Barloworld Finanzauto ha iniciat la construcció d’una nova base a Barberà del Vallès. L’empresa, del sector de maquinaria d’obra pública, mineria, construcció i sistemes energètics, està construint un complex d’oficines, tallers i magatzems així com una zona d’exhibició de maquinària.

Chiorino Ibérica s’obre a nous mercats des de la filial de Rubí

L’empresa italiana amb seu a Rubí Chiorino Ibérica és una filial de la fabricant italiana de cintes transportadores i corretges de transmissió per a la indústria. Els últims deu anys ha fet una destacada progressió obrint mercats a centre i sud Amèrica, així com a diferents països del nord d’Àfrica i l’Orient Mitjà. I el 2012 va arribar a Portugal. Amb l’obertura dels nous mercats l’empresa espera facturar un 40% més el 2015.

La Sirena incrementa el servei de venda a domicili prop del 9%

L’empresa terrassenca La Sirena, cadena especialista en congelats, ha registrat un increment del servei de venda a domicili durant el darrer any. L’increment de les comandes ha vingut donat per l’augment de comandes a través de la pàgina web, d’un 27%, i a través del Call center, d’un 20%.

Dues PIMES del Vallès Occidental guardonades al Premis Pimes 2013

Els premis Pimes 2013, convocats per PIMEC, han guardonat dues PIMES del Vallès Occidental: les empreses Aranow i Nagual Alimentación. Aranow ha rebut el premi a la diplomàcia empresarial catalana, un nou guardó que s’ha incorporat en aquesta edició per tal de reconèixer les empreses que s’identifiquen elles mateixes o els seus productes o serveis com a catalans. Per la seva banda, Nagual Alimentación ha rebut el premi a la Pime més competitiva en la categoria de microempresa.

12 empreses de la demarcació de Terrassa premiades als Premis Cambra 2013

En l’edició d’aquest any dels Premis Cambra, la Cambra de Comerç de Terrassa ha premiat la tasca de 12 empreses de la seva demarcació. També es va premiar el president del Grup Palex amb el Premi al Lideratge Empresarial. Les empreses guardonades han estat: Beralmar Tecnologic SA, Lasenor EMUL SL, Fundación WTRANSNET, SIGMA Gestión Universitaria AIE, Centre Lingüístic FIAC SA, DOI Servicios Empresariales SL (DOISER), AECA Group, Agrupació Pedagògica Tecnos SCCRL, Venair Ibérica SA, Video Stream Networks SL (VSN), Edicions Somnis 2010 SL i Top Cable SA.

Butlletí 8. Data Publicació 12/6/2013

El Vallès Occidental, la segona comarca més competitiva per desenvolupar una activitat econòmica l’any 2012

L’Índex Adeg 2012 de Competitivitat Territorial, impulsat per l’Associació d’Empresaris de l’Alta Penedès, el Baixa Penedès i el Garraf (ADEG) i realitzat per la consultora Actíva Prospect, analitza la situació de les condicions que ofereixen les comarques catalanes per competir en una economia internacionalitzada i basada en la producció de béns i serveis intensius en coneixement i tecnologia. La comarca del Vallès, amb una valoració general del índex de 47,4 sobre 100, es situa en segona posició per darrera del Barcelonès que, de lluny, és el territori més competitiu, amb un índex del 66,5. En tercera posició és situa la comarca del Baix Llobregat, amb un índex del 45,8, i posteriorment, en quarta i cinquena posició, apareixen comarques fora de l’arc metropolità, com són el Tarragonès i el Gironès. De les deu dimensions analitzades el Vallès Occidental destaca per una millor qualificació de la població (és la quarta comarca amb majora nombre relatiu de titulats universitaris) i millor oferta formativa, per millors serveis de suport a la producció (és la segona comarca amb major desenvolupament de serveis TIC i de serveis empresarials avançats) i, finalment, per un mercat més intensiu en coneixement i tecnologia, i per una economia més diversificada.

Neix l’Associació Àmbit B-30 amb una desena de projectes i amb l’objectiu de convertir-se en l’eix de manufactura avançada del sud d’Europa

L’acte de constitució de l’Associació Àmbit B30 significa l’inici d’una nova etapa després de més de dos anys de treball conjunt. Integrada inicialment per 53 organitzacions, l’Associació, neix amb l’objectiu de convertir-se en un dels principals pols industrials i de manufactura avançada del sud d’Europa. Àmbit B30, està formada per empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals i governs de 23 municipis amb un objectiu en comú: actuar de forma col·lectiva per potenciar i impulsar tota la zona industrial i tecnològica de l’eix de la B-30. Els darrers mesos s’ha estat treballant en un pla d’Actuació que ara es consolida amb una primera relació de projectes que s’anirà ampliant com a estratègia global cap a la manufactura avançada.

La companyia santcugatenca Grifols segueix creixent als Estats Units

L’empresa de Sant Cugat Grifols segueix la seva expansió als Estats Units. Ha comprat el 35% del capital de l’empresa americana Aradigm Corporation, que està especialitzada en el desenvolupament i la comercialització de fàrmacs inhalats per tractar malalties respiratòries greus. Aquesta compra forma part d’un acord global que inclou la cessió en exclusiva a Grifols pels drets de comercialització del compost.

Decathlon estrena botiga a Terrassa amb el doble de superfície i 25 nous llocs de treball

Decathlon ha inaugurat l’ampliació de la seva botiga a Terrassa, que duplica la seva superfície i arriba als 4.500 metres quadrats de dedicats a la venda. L’ampliació ha suposat la creació de 25 nous llocs de treball. L’ampliació ha permès augmentar el confort de la botiga i exposar a l’interior tots els productes.

GFT de Sant Cugat incorpora 100 nous professionals

L’empresa GFT, especialitzada en tecnologies de la informació, ha incorporat 100 nous professionals a les seves delegacions de l’Estat Espanyol. GFT amb seu a Sant Cugat, també ha incorporat treballadors a les oficines del municipi.

L’empresa Engel Axil, de Barberà del Vallès, aposta per nous productes un cop superat el concurs de creditors voluntari

Engel Axil, dedicada a la fabricació i la distribució de productes tecnològics relacionats amb les telecomunicacions està apostant per nous productes i nous mercats, un cop superat el concurs de creditors voluntari que fa aixecar el febrer passat. L’empresa, que durant molts anys havia estat líder de fabricació de sintonitzadors i aparells de TDT, fabrica ara diferents models de televisors i tauletes tàctils i està en ple procés d’expansió a la zona dels Balcans. Amb tot, la gamma estrella d’Engel Axil continua sent la venda dels aparells de TDT que representa entre el 35 i el 40 % de la facturació.

Perfilstar esquiva la crisi apostant per l’exportació des de Barberà del Vallès

Des de l’any 2007, l’empresa Perfilstar ha vingut fent un important treball per obrir-se a nous mercats. Aquesta tasca ha permès que ara exportin gairebé el 60% de la producció al Marroc, Portugal, Veneçuela, Algèria, Israel, Anglaterra, Bèlgica i Andorra i treballin per recuperar mercats a Xile, Perú i Mèxic. Aquesta empresa amb seu a Barberà del Vallès es dedica a la fabricació d’accessoris per a paviments laminats i parquets. I mentre veuen com altres empreses del sector tanquen per la crisi, ells han sabut esquivar-la obrint-se al món a posant per la innovació tecnològica.

L’Associació Catalana de Tecnologia (ACTed) s’instal·la al Parc Tecnològic del Vallès de Cerdanyola

La seu operativa de l’Associació Catalana de Tecnologia s’ha traslladat al Parc Tecnològic del Vallès, situat a Cerdanyola del Vallès. Aquest Associació té com a missió la contribució a la promoció de I +D+i a través de la col·laboració efectiva entre els agents tecnològics i la indústria. Amb la nova ubicació l’entitat espera facilitar encara més la interrelació entre els seus associats.

Butlletí 7. Data Publicació 3/5/2013

L’empresa Scharlab amplia la seva planta química de Sentmenat per augmentar la capacitat de producció

Scharlab acaba d’inaugurar l’ampliació de la seva planta química a Sentmenat, després d’invertir-hi 5 milions d’euros amb l’objectiu d’augmentar-ne la capacitat de producció. Aquesta empresa, fabricant de reactius, dissolvents i material de laboratori compta amb més de 200 treballadors i treballadores i una facturació de 29 milions d’euros. Fundada el 1949 per una família d’origen alemany distribueix els seus productes a més de 100 països. L’ampliació de la planta ha permès construir tancs soterrats, sales d’envasat i nous magatzems de productes inflamables.

JDJ Serigrafos de Ripollet inverteix en nova tecnologia i prepara la seva expansió a Europa

La modernització tecnològica és l’aposta de JDJ Serigrafos per seguir sent una de les empreses punteres del sector de la serigrafia. Amb un volum de facturació que arriba als 7 milions d’euros i més de 40 treballadors, aquesta empresa va ser la primera que al 2010 va adquirir màquines digitals d’alta producció i capacitat a Catalunya. Ara seran els primers al món en actualitzar la seva maquinaria Rho1000 perquè pugui oferir qualitat digital fotogràfica. I al mateix temps, preparen la seva expansió per Europa, on ja tenen clients, i es plantegen obrir una delegació comercial a França.

Agrupació Mútua trasllada la seva seu a Sant Cugat

El grup Agrupació Mútua deixarà el seu històric immoble de Barcelona i es traslladarà properament a Sant Cugat. Aquesta ha estat una de les primeres decisions preses pels nous propietaris de l’asseguradora: la companyia ACM, filial del grup financer francès Crèdit Mutuel, i el RACC.

Nova seu social de Sensofar al Parc Científic i Tecnològic de Terrassa

L’empresa Sensofar-Tech SL és una multinacional especialitzada en el disseny, la fabricació i la comercialització d’instruments de metrologia òptica i consultoria d’alt nivell en l’àmbit de la fotònica. Aquest mes d’abril ha inaugurat oficialment les seves noves instal·lacions al Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, que ocupa ja des de fa uns mesos. Actualment Sensofar exporta el 90% de la seva producció.

La franquícia barcelonesa Indian Webs, especialitzada en el disseny de web, intranets i APP’s, s’instal·la a Terrassa

Des de la nova seu de Indian Webs es vol donar servei a la comarca del Vallès Occidental. Aquesta franquícia de l’empresa barcelonesa ofereix diferents productes relacionats amb el disseny de webs, intranets i APP’s. Indian Webs està certificada per Google per la gestió de campanyes Google Adwords, cosa que només aconseguit tres agencies en tota la demarcació de Barcelona.

El Centre de Promoció Empresarial de Fira Sabadell registra plena ocupació

El Centre de Promoció Empresarial de Sabadell, ubicat a Fira Sabadell està a ple funcionament un any després de la seva obertura. Hi treballen una quinzena d’emprenedors i emprenedores que s’han instal·lat per tal de poder tirar endavant els seus projectes. En destaquen empreses d’enginyeria, comunicació o mediambientals. Des del Centre de Promoció Empresarial es fa acompanyament als emprenedors. El Centre compta amb despatxos i espais de coworking.

Butlletí 6. Data Publicació 8/4/2013

Bricomart obrirà un nou magatzem a Sant Quirze del Vallès i crearà 96 llocs de treball

L’empresa Bricomart està realitzant el procés de selecció per crear 96 llocs de treball al seu nou centre de Sant Quirze del Vallès. El nou magatzem de Bricomart significa l’entrada a Catalunya d’aquesta empresa i s’afegeix als 8 centres que la marca té a Espanya. Bricomart es dedica a la venda especialitzada de productes pel mercat de la construcció i la reforma i amb la seva arribada a Catalunya vol donar resposta a les necessitats diàries dels professionals d’aquest sector. L’Ajuntament de Sant Quirze ha destacat la col·laboració i implicació en el projecte i ha afirmat que aquest serà un incentiu econòmic pel municipi i la comarca.

Una nova empresa de publicitat exterior en moviment s’instal·la a Esade-Creapolis

Un dels espais per emprenedors patrocinats per l’Ajuntament de Sant Cugat a Esade-Creapolis és la seu de la nova empresa de publicitat exterior en moviment Marketmoving. Els seus creadors asseguren que aquesta publicitat exterior, per exemple en cotxes, és molt efectiva que la publicitat estàtica. Els particulars que ofereixen els seus vehicles per posar publicitat reben a canvi una contraprestació econòmica mensual.

El Vallès Occidental concentra 30 de les 44 contractacions logístiques més importants del mercat de Catalunya de l’any 2012

Segons l’Informe de Mercat Anual publicat per la consultora internacional Aguirre Newman, la comarca va registrar un volum molt important de les contractacions logístiques, amb un total de superfície absorbida de 116.829 m². En ressalta el comportament de la zona de Santa Perpètua de la Mogoda amb el CIM Vallès. D’altra banda, el preu de lloguer industrial l’any 2012 es situaria entre 2 i 4 €/m²/mes, una forquilla força amplia en relació a la resta de territoris, que la situa prop del preu més barat del 1,5 €/m²/mes i del més car de 5 €/m²/mes. El mateix succeeix en el cas de preu de venda d’operacions industrial, amb una forquilla de 550 i 925 €/m², propera al preu més car de 1.050 €/m² i el més barat de 350 €/m².

El grup familiar terrassenc Roler, dedicat als elaborats carnis frescos, aposta per la creativitat i anuncia noves inversions

El grup familiar d’elaborats carnis frescos Roler compta amb més de 400 treballadors i va tancar el 2012 amb un creixement del 20% en la seva facturació. Per aquest 2013 Roler aposta per la creativitat i les inversions continuades en processos productius, maquinària, i presentació i elaboració de productes, entre d’altres. Roler és la marca comercial dels elaborats carnis frescos Arcadíe España, nascut a Terrassa el 1992. L’empresa treballa per a uns 25 clients: cadenes de distribució d’hipermercats i supermercats. La seva seu central de Terrassa, de 7.000 metres quadrats té capacitat per fabricar més de 10.000 tones l’any. Una de les claus de la seva producció és la seva oferta de productes de temporada.

El sabadellenc Cafès Pont aposta per obrir-se als Estats Units i el centre d’Europa

L’empresa amb seu central a Sabadell, Cafès Pont s’està preparat per obrir-se al mercat exterior, i concretament als Estats Units i al centre d’Europa. Actualment l’empresa només exporta un 2% de la seva producció i vol combatre l’estancament que afecta el mercat nacional de consum de cafè en el sector de l’hostaleria arribant a curt i mitjà termini fins el 25% d’exportacions. Ara, Cafès Pont està estudiant com fer l’expansió. La seva producció és d’un milió de quilos de cafè cada any.

Una empresa amb seu a Viladecavalls, l’Ibec i la UPC elaboren una aplicació mòbil per combatre la somnolència al volant

La multinacional Ficosa, que té la seva seu a Viladecavalls, junt amb l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (Ibec) i la UPC han creat una aplicació per mòbil anomenada Somnoalert® per combatre la somnolència al volant. El prototip es va presentar al Mobil World Congress: es tracta d’un dispositiu totalment portàtil que no necessita ser connectat al cotxe.

Butlletí 5. Data Publicació 1/03/2013

La UPC de Terrassa crea un centre R+D integral per a la indústria tèxtil europea que comptarà amb 60 tècnics i investigadors

La Universitat Politècnica de Catalunya ha creat Innotex Center. Es tracta d’un centre d’R+D orientat al servei d’innovació tecnològica integral per les empreses del sector tèxtil i altres sectors industrials que necessiten als seus processos i productes i de la presència de tecnologia tèxtil, toxicològica i mediambiental. Comptarà amb 60 tècnics i investigadors i amb 16 doctors i amb la col·laboració de més de 1.000 empreses.

L’empresa de màrqueting Mediapost localitzarà 120 llocs de treball al nou centre del polígon Industrial de Llevant de Polinyà

Mediapost comptarà amb una nova plataforma logística a Polinyà, que crearà 120 nous llocs de treball en aquest municipi vallesà. Aquesta empresa de màrqueting directe compta actualment amb 12 plataformes logístiques repartides per Espanya. La de Polinyà compta amb 5.055 metres quadrats edificats i s’ubica al polígon industrial de Llevant.

Novartis amplia la seva planta de Barberà del Vallès ubicada al polígon Ronda Santa Maria

La multinacional farmacèutica Novartis invertirà 60 milions d’euros a la planta de Barberà del Vallès per tal de posar en marxa la producció de càpsules d’inhalació per combatre afectacions respiratòries, amb cinc línies de producció. En una primera fase es posaran en funcionament tres línies. Quan estiguin totes en funcionament, més d’un 90% d’aquests nous medicaments s’exportaran a una seixantena de països.

IBM instal·larà a Cerdanyola del Vallès el seu primer centre “cloud” d’Espanya per donar serveis informàtics a empreses i administracions

El primer centre “cloud” (núvol) de la multinacional nord-americana IBM serà a Cerdanyola del Vallès. Estarà operatiu a mitjans de 2013 i oferirà als clients tant servidors com emmagatzematge amb diferents tipus de serveis, tant per a empreses com per administracions. Actualment des de Cerdanyola del Vallès IBM dóna servei a clients de l’àmbit financer. IBM compta amb uns altres 8 centres “cloud” a tot el món.

La companyia Engel Axil salva 360 llocs de treball a Barberà del Vallès

La companyia dedicada a la fabricació i distribució de productes tecnològics, ha salvat 360 llocs de treball a Barberà del Vallès després de superar amb èxit el procés concursal en què estava immersa des de l’any 2011. L’empresa ha garantit un pla de viabilitat que li permet mantenir 110 llocs de treball directes i uns altres 250 d’indirectes.

La Sirena, amb seu central a Viladecavalls, obrirà 6 noves botigues a Catalunya i Madrid

La marca La Sirena, que compta amb la seva seu central a Viladecavalls i es va crear a Terrassa el 1983, preveu obrir entre 4 i 6 botigues els propers mesos en els territoris on té presència consolidada: Catalunya i Madrid. La Sirena té actualment 240 botigues a l’Estat Espanyol i va tancar l’últim exercici amb una facturació de 169’4 milions d’euros.

L’Ajuntament de Sabadell i Unipost acorden col·laborar en la creació d’ocupació

En motiu de l’obertura d’una nova delegació d’Unipost a Sabadell, l’Ajuntament d’aquesta ciutat i l’empresa especialitzada en la correspondència postal han acordat un conveni de col·laboració per afavorir la creació d’ocupació al territori. Per la nova seu s’ofereixen 33 llocs de treball nous. Segons el conveni, l’Ajuntament de Sabadell posa a disposició d’Unipost els seus recursos per donar suport a l’empresa a l’hora de realitzar el procés de selecció

Rubí ha millorat els onze polígons industrials de la ciutat

Durant el 2012 l’Ajuntament de Rubí ha destinat 360.000 euros a millorar els onze polígons del seu terme municipal. S’han fet treballs de desbrossament, poda d’arbres, asfaltat de carrers, millora de la senyalització i arranjament de voreres. Tot per posar al dia els polígons per millorar l’atractiu de Rubí per atraure noves empreses.

Butlletí 4. Data Publicació 1/02/2013

La multinacional Global Zitro s’instal·la a Sant Quirze del Vallès

L’empresa multinacional Global Zitro, dedicada a la fabricació de vídeo bingos, està instal·lada des del mes de desembre al polígon Can Feu de Sant Quirze del Vallès. Global Zitro està treballant amb l’Ajuntament d’aquesta població en la recerca de perfils professionals i personal necessari per l’empresa, que actualment compta amb 160 treballadors i treballadores. Global Zitro va ser creada al 2007 i ha aconseguit posicionar-se a nivell mundial.

El grup Texsa de Castellbisbal inaugura una nova planta de producció a la Índia

El grup Texsa de Castellbisbal ha obert la seva primera planta de producció a la Índia, amb una inversió de fins a 10 milions d’euros. La companyia està dedicada a la fabricació i comercialització de productes per a la impermeabilització, aïllaments tèrmics i acústics, a més de geotèxtils i drenatges. Texsa ja disposa de centres productius a Portugal, Itàlia, Colòmbia i Mèxic. Amb la planta de la Índia l’empresa disposarà de més capacitat de resposta per atendre la demanda de la Índia i altres països asiàtics.

La farmacèutica terrassenca Kern Pharma s’obre als mercats internacionals

L’empresa terrassenca Kern Pharma dedicada al desenvolupament, la fabricació i la comercialització de productes farmacèutics ha apostat per un gir en el negoci i s’ha obert als mercats internacionals. Si al 2004 ja va obrir una filial a Portugal, ara ha tancat un acord per desenvolupar el negoci al Marroc i obrir mercat als Estats Units el 2014. Kern Pharma elabora 25 medicaments genèrics a la seva planta de Terrassa i també ven a companyies que operen als seus països. El pla de creixement de l’empresa aposta per anar obrint mercats a l’exterior i també invertir en els laboratoris de noves tecnologies.

Espais de “coworking” a Sabadell i Terrassa

Sabadell i Terrassa compten ja amb espais anomenats “coworking”: espais de treball compartit on els professionals comparteixen serveis amb altres professionals, generant així sinèrgies de treball i aconseguint una despesa inferior que en despatx individual. A Sabadell, hi ha espais de “coworking” al Centre de Suport Empresarial, seu del viver empresarial. A Terrassa la primera empresa en apostar per aquesta nova concepció del treball va ser Cowork Terrassa, que ofereix un espai comú a treballadors de diferents àmbits com autònoms, freelance, professionals que treballen des de casa o inclús petites empreses.

L’empresa de software UNIT4, amb seu a Barberà del Vallès, distribuirà els seus productes a Mèxic

La companyia de software de gestió empresarial implantada a Barberà del Vallès UNIT4 ha signat un acord de col·laboració amb la firma mexicana Solser Sistem per la distribució d’un dels seus productes: la solució ERP “ekon”. D’aquesta manera UNIT4 millora la seva presència a l’Amèrica Llatina i es concentra en Mèxic com un dels seus mercats prioritaris. UNIT4 té oficines a Espanya, Portugal, Guinea Equatorial i Moçambic i distribuïdors al mercat iberoamericà.

Butlletí 3. Data Publicació 5/12/2012

La multinacional Geancar, de maquinària pesada, obra seu a Catalunya al polígon Agripinia de Castellbisbal
L’empresa ocuparà 4.500 metres quadrats que es dedicaran a la venda i reparació de màquines pesades de la marca JCB, actualment el major fabricant privat de maquinària per a la construcció, agricultura, indústria, zones verdes, demolició i reciclatge. Per tal d’adequar la nau a les necessitats de l’empresa ha hagut de fer una inversió de més de 700.000 euros.

Sorea i Aqualogy s’instal•len a l’@Sant Cugat Business Park i crearan 30 llocs de treball
Les empreses del grup Agbar, Sorea i Aqualogy, dedicades als serveis vinculats al cicle integral de l’aigua, han ubicat la seva Direcció Territorial Catalunya Centre al centre de negocis @Sant Cugat Business Park. Amb aquesta instal•lació han reorganitzat la Direcció Territorial, el personal de la qual es trobava distribuït en tres centres de treball diferents a Sant Cugat, el Masnou i Granollers. Sorea, que opera a Catalunya i Balears des de 1963, i Aqualogy (Grup Agbar) s’ubicaran en un dels edificis de l’@Sant Cugat Business Park on hi treballen una trentena de persones.

La multinacional Acciona Facility Services s’instal•la a l’@Sant Cugat Business Park on hi treballaran 70 persones
Acciona Facility Services es dedica a gestionar serveis com la neteja, el manteniment, la vigilància, la logística i la restauració, entre d’altres. La companyia compta amb una cartera de clients de més de 2.000 empreses i ocuparà 1.100 metres quadrats del centre de negocis.

L’empresa de joguines IMC Toys de Terrassa creix un 25% el 2012 i potenciarà la penetració a l’Àsia
Fundada l’any 1981, amb una facturació de 82 milions d’euros i 250 treballadors, l’empresa no ha parat de créixer des de que el 2001 van començar a dissenyar les seves joguines i es van obrir al mercat exterior. Els seus productes arriben a més de seixanta països d’arreu del món com ara Brasil, Mèxic, Colòmbia, Polònia i Rússia, i la intenció dels responsables passa per potenciar encara més el mercat d’Amèrica Llatina i el de l’Àsia, aquest últim des de la seu de Hong-Kong.

12 empreses del Vallès Occidental participen en el projecte Accelera el Creixement promogut per PIMEC i la Diputació de Barcelona
Les empreses Advancare, S.L., Advanto, S.L., Asselum Luminotecincs, S.L., Baró S.XXI, S.L., BCN Vision, Control Multimdedia, S.L., Grup Carinsa, Moysa, S.L., Optima Renvoables, S.L., Poly Klin, S.L., Sueños Logística S.L., i Trisal, S.A., formen part de les 50 pimes de la província seleccionades com a beneficiàries del projecte. Té una durada d’un any, compta amb la col•laboració de vuit ajuntaments de la comarca i proporciona 60 hores de suport directe a l’empresa. El seu objectiu donar assessorament a les empreses en els aspectes estratègics pel creixement empresarial.

Butlletí 2. Data Publicació 2/11/2012

El grup Preactor obre seu a Sant Cugat

El grup Preactor, dedicat a solucions avançades en tecnologia de planificació i programació de la producció empresarial s’instal•la al Vallès Occidental. En concret, a l’@ Sant Cugat Bussines Park. La companyia arriba a Espanya amb l’objectiu d’ajudar a empreses afectades per la crisis i que intenten maximitzar la rendibilitat de les seves inversions en el context actual. El Grup Preactor té més de 4.000 clients de Pimes i multinacionals ubicades a 75 països.

Mercadona anuncia l’obertura d’un establiment a Via Sabadell

La cadena de supermercats Mercadona té previst obrir abans d’acabar l’any un establiment a la nova zona de Sant Pau de Riu-sec de Sabadell, Via Sabadell. L’operació s’ha pogut tirar endavant després que la Generalitat l’hagi autoritzat acollint-se a la modificació de la normativa de grans superfícies que anul•la la prohibició d’obrir grans establiments d’alimentació fora de l’anomenada trama urbana consolidada. Al mes de juny l’Ajuntament de Sabadell havia demanat al govern català que dictaminés si podia concedir a Mercadona la llicència d’activitats.

Alstom fabricarà 12 trens per Xile a la seu de Santa Perpètua de Mogoda

La companyia pública xilena Empresa de Ferrocarriles del Estado ha adjudicat a l’empresa Alstom la fabricació de trens per un import de 54 milions d’euros. Aquesta producció es realitzarà al centre que Alstom té a Santa Perpètua de Mogoda a partir del mes de desembre. En aquestes mateixes instal•lacions ja s’han construït altres combois com els de la línia d’alta velocitat Madrid-Sevilla, les llançadores regionals, els “Metros” sense conductor de Barcelona i la majoria de tramvies que circulen per Espanya.

L’Ajuntament de Terrassa impulsa, QU4DRANT.0, un espai per l’emprenedoria i la consolidació empresarial

Terrassa disposa d’un nou espai per a acollir les persones emprenedores i empreses d’alt valor afegit. Es tracta de QU4DRANT.0, un espai singular a l’Edifici Vapor Gran que disposa de 1.370 metres quadrats amb locals individualitzats, espai de coworking, sales de reunions, espat de networking i una sala d’actes polivalent. QU4DRANT.0 vol esdevenir un potent instrument de desenvolupament econòmic i d’acceleració del procés de creació empresarial, proporcionant els espais i l’entorn idoni per l’aflorament de nous projectes i idees. A més, integra projectes com el Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, Orbital 40, i els vivers d’empreses industrial i de serveis.

Basf, amb plantes a Rubí i Castellbisbal, innova en la gamma d’embalatges

La multinacional química Basf, que compta amb dues plantes al Vallès Occidental, Rubí i Castellbisbal, ha presentat les últimes innovacions en embalatges plàstics, que han definit com “una aposta pel packaging intel•ligent i innovador”. Basf ha desenvolupat nous materials per cobrir les necessitats d’embalatge de mercats com l’alimentari, la indústria farmacèutica, les arts gràfiques i la cosmètica. Una de les novetats és un nou laminat plàstic apte per a ús alimentari que és biodegradable i es pot llençar al contenidor dels residus orgànics.

Butlletí 1. Data Publicació 5/10/2012

Hass Factory Outlet s’instal·la a Montcada i Reixac

L’empresa Hass Factory Outlet ha obert una seu al polígon industrial de La Ferreria, a Montcada i Reixac. Aquesta empresa, amb seu central a Califòrnia (Estats Units) es dedica a la comercialització i servei tècnic de màquines de control numèric i ha escollit el municipi vallesà com a punt per establir la seves instal·lacions per la situació estratègica i la capacitat logística.

El grup de restauració EAT OUT crearà 30 llocs de treball amb un nou establiment de Pans & Company i Pollo Campero a Sabadell

El Parc Empresarial de Sant Pau de Riu-sec ha suposat ja la creació de 700 llocs de treball amb la instal·lació de diferents empreses. Els darrers, els 30 nous llocs que es crearan amb l’obertura d’un nou establiment del grup de restauració EAT OUT, que obra un punt de venda que aglutinarà l’oferta de Pans&Company; i Pollo Campero. EAT OUT ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell per realitzar el procés de selecció de personal pel nou local.

Transabadell amplia la seva seu de Barberà del Vallès

L’operador de paqueteria industrial Transabadell ha iniciat l’ampliació de la seva seu de Barberà del Vallès. Les obres, que es preveuen finalitzar el maig de 2013, permetran doblar l’espai de la seu i s’assoliran els 16.000 metres quadrats. El nou espai permetrà augmentar l’espai dedicat a transport nacional i internacional i la gestió especialitzada de l’activitat logística.

NOOEM internacionalitza els seus articles de disseny a 100 països d’arreu del món

L’empresa NOOEM, dedicada al disseny i producció de fundes per iphones i ipads, entre altres articles, ha aconseguit introduir-se als mercats internacionals mantenint la producció al Vallès Occidental. Recentment ha signat un acord de distribució amb Tech Data Corporation, un majorista nord-americà amb presència a 100 països. Paral·lelament NOOEM ha rubricat acords amb artistes locals per fer fundes de lona i està produint productes amb dissenys realitzats a l’ESDI (Escola Superior de Disseny, ubicada a Sabadell).

Banc Sabadell i la Cambra de Comerç de Sabadell col·laboren per oferir crèdit als empresaris

Banc Sabadell i la Cambra de Comerç han signat un acord per oferir finançament a les empreses de la demarcació que inclou una línia de crèdit de 120 milions d’euros. Banc Sabadell també posarà a l’abast de les empreses les línies de finançament subvencionat que surtin al mercat i facilitarà productes i serveis financers per afrontar despeses ordinàries i inversions amb condicions que s’ajustin a la voluntat del conveni. La Cambra de Comerç informarà les empreses del territori i promourà seminaris i conferències informatives.

Butlletí 0. Data Publicació 15/07/2012

L’obertura d’una plataforma logística de Mediapost crearà 120 llocs de treball

L’empresa Mediapost preveu obrir a finals d’any una nova plataforma logística a Polinyà. La plataforma permetrà oferir magatzem, manipulació i distribució als clients. La nau tindrà 5.000 metres quadrats, 6 molls de càrrega i donarà feina a 120 treballadors entre el magatzem i la distribució. Mediapost és una empresa de serveis de màrqueting relacional que ofereix diferents productes, amb 12 plataformes a Espanya. L’empresa ha escollit Polinyà per la seva proximitat al CIM del Vallès i a la xarxa d’autopistes i també per la bona acollida de l’Ajuntament del municipi.

Indurken ampliarà les seves instal•lacions de Terrassa i incrementarà la seva plantilla en 80 persones

L’empresa química Indurken té previst fer una inversió d’entre 8 i 9 milions d’euros per ampliar les instal•lacions de la seva planta de Terrassa. En concret es preveu engrandir en 12.000 metres quadrats l’espai dedicat a l’emmagatzematge, on s’implementarà una línia robotitzada, i també es reforçaran els serveis corporatius de l’empresa a la co-capital vallesana. Amb tot s’incrementarà la plantilla de l’empresa en 80 persones. Induken té una forta presència internacional, amb filials en una vintena de països i un 56% de les seves vendes a l’estranger però la seu social i dues de les seves plantes són a Catalunya.

Nou centre logístic de Montesa Honda i ampliació de la producció de Draka a Santa Perpètua de Mogoda

A finals de 2013 estarà operatiu el nou centre logístic de Montesa Honda al Vallès Occidental. Santa Perpètua de Mogoda acollirà la nova instal•lació, de 24.000 metres quadrats, que servirà els clients i concessionaris d’Honda a Espanya, Portugal, sud de França i els països del nord d’Àfrica i el sud d’Europa. En centre es situarà al Polígon industrial Torre del Rector i tindrà funcions d’emmagatzematge.

D’altra banda, l’empresa Draka ampliarà la seva línia de producció a la planta vallesana de Santa Perpètua i es crearan 16 nous llocs de treball. L’empresa és un dels líders mundials en desenvolupament, producció i comercialització de cables i sistemes per a instal•lacions residencials, industrials i infraestructures.

L’obertura d’un VIENA al Parc Empresarial de Sant Pau de Riu-sec de Sabadell suposarà la creació de 40 nous llocs de treball que es sumen als d’IKEA, Leroy Merlin i Conforama

Viena obrirà al setembre un nou establiment a Sabadell Parc Empresarial i amb això crearà 40 nous llocs de treball. L’Ajuntament de Sabadell ha signat un acord amb l’empresa per col•laborar en el procés de selecció de personal i d’aquesta manera l’empresa podrà utilitzar espais municipals per fer l’elecció de candidats i candidates. Viena podrà utilitzar la borsa de treball municipal i comptarà amb serveis de suport tècnic durant el procés. El nou local tindrà uns 500 metres quadrats i serà el sisè establiment de la l’empresa a Sabadell.

Aquesta obertura s’afegirà a les de Conforama, Leroy Merlin i IKEA al mateix Parc Empresarial. Aquest juliol IKEA ha iniciat el procés de selecció per a cobrir els 380 llocs de treball que ofereix per la seva nova botiga de Sabadell. IKEA ha col•laborat amb els ajuntaments de Sabadell i Badia del Vallès per publicar a les seves pàgines web l’enllaç per enviar la candidatura i també s’han ofert dependències municipals per portar a terme el procés de selecció. IKEA ha rebut més de 50.000 sol•licituds de treball.

60 empreses de Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Santa Perpètua de Mogoda rebran assessorament per internacionalitzar-se i 15 d’elles faran un pla pilot

Els ajuntaments de Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Santa Perpètua de Mogoda, junt amb el de la Llagosta (Vallès Oriental) treballaran amb la Diputació de Barcelona i el Centre Metal•lúrgic en el projecte pilot Exportes?. L’objectiu és aportar coneixements i eines a les empreses interessades per consolidar la seva activitat exportadora i els seus processos d’internacionalització. Entre els quatre municipis compten amb més de 230 empreses de més de 10 treballadors no internacionalitzades.

Tres pimes del Vallès Occidental s’inicien a l’exportació en el marc d’un programa desenvolupat a la patronal Cecot

Les empreses Tallers Glorias Catalanas, Original Disseny i Comunicació i Energy and Sustainable Mobility Development desenvoluparan durant un any un programa d’Iniciació a l’Exportació que els permetrà oferir productes i serveis, per primera vegada, en mercats exteriors. Les tres empreses han participat al programa Iniciació a l’Exportació, desenvolupat per la patronat Cecot, juntament amb altres agents econòmics i promogut per ACC1Ó. La Cecot va realitzar 4 sessions del programa amb un total de 40 participants entre els mesos de març a maig i d’aquests participants ja n’hi ha tres que han inicia la segona fase del programa d’Iniciació a l’Exportació que desenvoluparan durant un any de la mà de tres figures concretes: un assessor d’internacionalització; un assessor de màrqueting digital i un tècnic en comerç exterior que garantiran l’èxit en l’execució del pla d’internacionalització.